Πολλά και ενδιαφέροντα συνέβησαν χθες στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι όπου ο ….ανοιξιάτικος ήλιος στο άνευ προηγουμένου καταχείμωνο ζέσταινε καρδιές, διαθέσεις και τις ορέξεις των μικρότερων για παιχνίδι.

Ιδανικός τόπος λοιπόν η πλατεία με την περιφραγμένη παιδική χαρά, δίπλα από το ιστορικό υδραγωγείο όπου τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων.

Μετά τη Δοξολογία λοιπόν, ήλθε η ώρα των δηλώσεων. Πρώτος ξεκίνησε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος κι έπειτα εξέφρασε ευχές ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ακολούθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών φορέων. Εκείνος όμως που έπρεπε να μιλήσει και μέχρι τότε δεν το είχε κάνει, δεν ήταν άλλος από τον οικοδεσπότη, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Παρότι από νωρίς βρισκόταν στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη χαιρετώντας έναν προς έναν τους πιστούς, εν τούτοις την επίμαχη ώρα κάπου είχε χαθεί. Πού; Ψάξε από δω, ψάξε εκεί, κάποιος τον είδε να παίζει με τα παιδιά και τα δικά του και των άλλων, στις κούνιες, την τσουλήθρα και τα μονόζυγα. Μάλιστα είχε πιάσει ψιλή κουβέντα μαζί τους ζητώντας διακριτικά από τους μεγαλύτερους, όταν τον εντόπισαν, να περιμένουν λίγο μέχρι να ολοκληρώσει το παρεάκι με τους μικρότερους. Κι αργότερα, συνέχισε τη συζήτηση με κάποιες κυρίες για τα σκυλάκια τους. «Εμείς ζούμε ένα δράμα» έλεγε κοιτάζοντας τον προβληματισμένο μικρό του γιο «διότι ο σκύλος μας έφαγε την καρέκλα στο σπίτι…».

Ο οικείος στρατηγός

Κατά τα άλλα μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους Αθηναίους, ένας στρατιωτικός, ο Μεσσήνιος στην καταγωγή, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χαράλαμπος Λαλούσης. Ο στρατηγός πέραν των περγαμηνών, των μεταλλείων και της επιπλέον επιστημονικής μόρφωσης που διαθέτει, είναι ένας ταπεινός άνθρωπος που συνομιλούσε με τον κόσμο, τους μπαμπάδες και τις μαμάδες μοιράζοντας μάλιστα στα αγοράκια κονκάρδες των Ενόπλων Δυνάμεων.