Παρέλαση υπουργών στη Λάρισα όλη την προηγούµενη εβδοµάδα. Ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος ∆ένδιας (προσκεκληµένος του Μάξιµου Χαρακόπουλου) «άλωσαν» τον νοµό της Θεσσαλίας και αποτέλεσαν τον καλύτερο προποµπό της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναµένεται στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας το τελευταίο δεκαήµερο του µήνα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει, µε αφορµή τις υπουργικές επισκέψεις, είναι αναµφισβήτητα ο εντυπωσιακός βαθµός συσπείρωσης της κοµµατικής βάσης της Ν.∆. ενόψει των επερχόµενων εκλογών. «Ολα τα στελέχη του κόµµατος είναι πλέον αποφασισµένα να δώσουν τον πιο δυνατό αγώνα των τελευταίων ετών και να µην επιτρέψουν κανενός είδους πισωγύρισµα», µου εξηγούσε έµπειρο κοµµατικό στέλεχος της τοπικής Ν.∆. Και προφανώς λέει την αλήθεια, αν συµπεράνω από τη συµµετοχή του στελεχιακού δυναµικού της Ν.∆. στον Νοµό Λάρισας σε όλες τις κοµµατικές και µη εκδηλώσεις.

Το πιο ενδιαφέρον όµως παρασκηνιακό στοιχείο των τελευταίων ηµερών είναι η καταγραφή πλήρους αδυναµίας να εκφραστεί στελεχιακά οποιοδήποτε κόµµα στα δεξιά της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ανθρωποι που είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν την τοπική Ν.∆. και έχουν εκφράσει το τελευταίο διάστηµα την απογοήτευσή τους για κάποιες κυβερνητικές πολιτικές ή συµπεριφορές φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να στηρίξουν εκ νέου την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή, στη χειρότερη περίπτωση, να µείνουν σπίτι τους. Ισως για τον λόγο αυτό ο βαθµός αισιοδοξίας των στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας στη Λάρισα πολλαπλασιάζεται µε γεωµετρικούς ρυθµούς.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/2