Η σύσκεψη που έγινε την περασµένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίµου και άλλαξε κατά πολύ την επικοινωνιακή διαχείριση του θέµατος των Τεµπών έδειξε παράλληλα την οµάδα των βουλευτών που εµπιστεύονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Στη σύσκεψη συµµετείχαν οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Ακης Σκέρτσος, Θάνος Πλεύρης, Γιάννης Μπρατάκος, Αδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Ζωή Ράπτη και Σοφία Βούλτεψη. Από βουλευτές ήταν ο Χάρης Θεοχάρης, ο ∆ηµήτρης Καιρίδης, ο Κώστας Καραγκούνης και ο ∆ηµήτρης Μαρκόπουλος.

Η ανοµοιογενής σύνθεση της σύσκεψης είχε να κάνει στην πραγµατικότητα µε το γεγονός ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κάλεσαν στο Μαξίµου τους βουλευτές που θεωρούν ότι µπορούν να ανταποκριθούν επικοινωνιακά στις όποιες πιέσεις, χωρίς να δηµιουργήσουν µεγαλύτερο πρόβληµα στην κυβέρνηση.

Αλλωστε, όπως παραδέχονται πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες, αυτά τα στελέχη έχουν βάλει πλάτη σε όλες τις δύσκολες στιγµές της κυβέρνησης. Η παρουσία της Σοφίας Βούλτεψη έχει να κάνει προφανώς µε την απήχησή της στη λαϊκή ∆εξιά, αφού η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έχει τον τρόπο της όταν απευθύνεται σε αυτό το κοινό.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/3/23