Εσχάτως διαπιστώνω ότι έχουν πυκνώσει δεξιά κι αριστερά τα δηµοσιεύµατα, άλλα εκ των οποίων σχετίζονται µε τη µελλοντική στρατηγική, άλλα µε τη δήθεν δυσαρέσκεια του προέδρου Μητσοτάκη και άλλα µε την απουσία του υπουργού Νίκου ∆ένδια από την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση µετά την τραγωδία στα Τέµπη.

Και µιλάµε για συντονισµένα δηµοσιεύµατα, που, όπως αντιλαµβάνοµαι, έχουν ως απώτερο στόχο να προκαλέσουν εσωκοµµατικό πρόβληµα στη Ν.∆.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός και εκτός κυβερνώντος κόµµατος που εκµεταλλεύονται τη σχετική ευκαιρία.

Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι όλα όσα γράφονται και κουβεντιάζονται στην πιάτσα εµπεριέχουν αρκετά (µα πάρα πολλά) στοιχεία υπερβολής. Κι αυτό γιατί από τα λίγα που µπορώ να γνωρίζω επί του συγκεκριµένου πεδίου, νοµίζω ότι οι σχέσεις των Μητσοτάκη - ∆ένδια παραµένουν κάτι περισσότερο από εξαιρετικές.

Στα υπόλοιπα τώρα που κάνουν «καριέρα» σε επίπεδο σεναριολογίας, έχω κάπως µια βεβαιότητα, ότι ο υπουργός ∆ένδιας είναι κάπως µακριά από την όλη συζήτηση. Με απλά λόγια, ούτε τον ενδιαφέρει ούτε και θα αποδεχόταν να διαδραµατίσει ρόλο µεταβατικού πρωθυπουργού. Απεναντίας θα συζητούσε σοβαρά στην επόµενη στροφή να µείνει ακόµα και εκτός κυβέρνησης. Και το τελευταίο θέλω να το κρατήσετε…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 18/3/23