Σχεδόν καθηµερινή είναι η επικοινωνία του προέδρου Μητσοτάκη µε τον τέως υπουργό Υποδοµών, Κώστα Καραµανλή. Η πληροφορία αυτή έρχεται να διαψεύσει, και δη πανηγυρικά, όσους διέδιδαν στην πολιτική αγορά ότι δήθεν το Μαξίµου κρατά αποστάσεις από τον νεότερο της φαµίλιας του ιδρυτή της Ν.∆.

Επειδή όπου υπάρχει καπνός, κάπου εκεί κοντά υπάρχει και φωτιά, σπεύδω να σας πω ότι δεν ήταν εντελώς off η διακίνηση της σχετικής πληροφορίας. Η αλήθεια είναι ότι µετά την παραίτηση Καραµανλή παρατηρήθηκε ένα κενό συνεννόησης µε το Μαξίµου, που δυσκόλευε την ανάπτυξη της στρατηγικής που ακολούθησε τις τελευταίες µέρες η κυβέρνηση. Αρχής γενοµένης από τον Μητσοτάκη, άρχισε µια πιο δοµηµένη επικοινωνία µε τον τέως υπουργό, που δεν σας κρύβω ότι σε πολλές περιπτώσεις εµπεριείχε και στοιχεία ψυχολογικής υποστήριξης.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, µε τον Καραµανλή συνοµιλεί σχεδόν καθηµερινά και ο διάδοχός του, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόµου, και ο γενικός γραµµατέας της Βουλής και επί χρόνια στενός συνεργάτης του προέδρου Κυριάκου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Ενα από τα θέµατα που συζήτησε ο πρωθυπουργός µε τον τέως υπουργό (του), ήταν και η ανάγκη να βγει και να µιλήσει. Αρχικώς υπήρξε η άποψη οι συνεντεύξεις να προηγηθούν της παρουσίας του, που είναι προγραµµατισµένη για τη ∆ευτέρα, στη Βουλή. Τελικώς και µε τις ευλογίες του Μητσοτάκη, αποφασίστηκε να προηγηθεί η Βουλή και να ακολουθήσουν τα media. Σε ό,τι αφορά τώρα τα περί υποψηφιότητας, ο Καραµανλής δεν ακούει τίποτα άλλο εκτός από την κάθοδο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 18/3/23