Ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 21 Μαΐου του 2019, λίγες μόνο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πραγματοποιήσει προεκλογική περιοδεία στη Γλυφάδα. «Ευχαριστώ πάρα πολύ, φίλες και φίλοι, γι’ αυτή την πάρα πολύ θερμή υποδοχή, εδώ στη Γλυφάδα», είπε μεταξύ άλλων τότε.

«Δεν θα πω ότι είναι σαν το σπίτι μου, διότι είναι το σπίτι μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες, γιορτάζει και ο γιος μου σήμερα. Είναι μια σπουδαία, μια σημαντική ημέρα σήμερα. Πέρασα και άναψα ένα κεράκι στην εκκλησία στην οποία παντρεύτηκαν οι γονείς μου το 1953».

Οι εθνικές εκλογές του 2023 ορίστηκαν τελικά ανήμερα της μεγάλης αυτής γιορτής, στις 21 Μαΐου, αλλά και η πρώτη περιοδεία του πρωθυπουργού μετά την ανακοίνωση για την ημερομηνία των εκλογών -την άτυπη προκήρυξή τους δηλαδή- θα γίνει στη Γλυφάδα, για λόγους προσωπικούς και συμβολικούς για τον ίδιο. Η Γλυφάδα βέβαια είναι και η «καρδιά» του Νοτίου Τομέα Αθηνών, που πλέον είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα θα βρίσκεται σε κεντρικό καφέ στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας και από εκεί θα εκκινήσει το νέο πρόγραμμα των περιοδειών και επισκέψεων που θα κρατήσει 52 ημέρες, μέχρι δηλαδή την τελευταία κεντρική ομιλία στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής 19 Μαΐου.