Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπολύει ο σύμβουλος επί παντός επιστητού και προσωπικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός.

Και για να μην τον ερμηνεύουμε, ιδού τι έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του: «Μιλάμε για στέρεη λογική και επαγωγική σκέψη. Ο Μητσοτάκης θεωρεί τον Τσίπρα ακατάλληλο. Ο Τσίπρας θεωρεί τον Μητσοτάκη ακατάλληλο. Ο Ανδρουλάκης συμφωνεί και με τους δύο. Και υπάρχουν στην Ευρώπη πρωθυπουργοί από το τρίτο κόμμα. Και έχει και το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι δεν έχει κυβερνήσει. Όπερ έδει δείξαι: Είναι καταλληλότατος για πρωθυπουργός. Ο αστυφύλακας είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι».

Και για όλους όσοι δεν κατάλαβαν, προεκτείνει τον συλλογισμό του: «Δεν είναι μπουζούκι, προφανώς, ο Ανδρουλάκης. Αλλά φέρεται σαν μπουζούκι. Αναπαλαιωμένο, γυαλισμένο, με συγκριτικό πλεονέκτημα, διαφημίζει τις χορδές και τα τάστα του ψάχνοντας αυτόν που θα δώσει την καλύτερη τιμή...».

Εξαιρετική τακτική από τον μυστικοσύμβουλο της Κουμουνδούρου, αν μη τι άλλο ενισχύει και τη στρατηγική του Αλέξη για νυν υπέρ πάντων κυβερνήσεις συνεργασίας... Αν δεν ήταν τόσο δραματική η «τρικυμία εν κρανίω», θα μπορούσε να είχε και πλάκα...

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ