Ένα ξέσπασμα έκρυβε η συνέντευξη που παραχώρησε -σε podcast- η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφια στην Α’ Πειραιά. Για την ακρίβεια, περισσότερα του ενός: το πρώτο της ξέσπασμα αφορούσε τις υποθέσεις που έχει ανακινήσει με ιδρύματα όπως η Κιβωτός του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Στη διαδικασία με τα ιδρύματα η δική μας πικρή νίκη ποια είναι; Η δική μας πικρή νίκη με τα ιδρύματα είναι ότι πλέον ο κόσμος καταλαβαίνει ότι τα ιδρύματα χρειάζονται έλεγχο. Το ότι χρόνια τα ιδρύματα είχαν αναλάβει -αν θες να το πω ανοιχτά- πράγματα που η Πολιτεία δεν έκανε στον βαθμό που τα κάνει τώρα, δεν σημαίνει ότι αυτά δεν πρέπει να ελέγχονται. Δηλαδή δεν υπάρχει ένα ιερό φωτοστέφανο πάνω από κανέναν από εμάς», σημειώνει η Δόμνα Μηχαηλίδου στο podcast της Μικαέλας Θεοφίλου, «Mic Too».

«Και το ότι έκανα εγώ καλά πράγματα με τα ιδρύματα και εντόπισα κενά και μαζί με την ομάδα μου τα φέραμε στο φως και συμπληρώσαμε τα κενά, αυτό σημαίνει ότι δεν φοβόμασταν, ότι είδαμε τα κενά, ότι διαολιστήκαμε, ότι λέγαμε "διάολε, δεν γίνεται να μην έχεις προδιαγραφές, να μην έχεις κανόνες εκεί όπου είναι τα πιο ευάλωτα όλων των παιδιών: τα παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τη βιολογική τους οικογένεια γιατί τα κακοποιεί, τα παραμελεί"... Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας μένουν να κάνουμε πολλά ακόμα και δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτός που θα πάρει το υπουργείο μετά από εμάς θα έχει το ίδιο πείσμα ή αν δεν έχει το ίδιο πείσμα θα μπορούν οι διαδικασίες οι οποίες εμείς θεσπίσαμε να ρολάρουν ακόμα κι αν ο επόμενος δεν έχει το ίδιο πείσμα. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Δημοσίου!».

Το δεύτερο ξέσπασμα, στην ίδια συζήτηση, αφορούσε τον προσωπικό πόλεμο που εκτιμά ότι δέχθηκε για τις παρεμβάσεις της αυτές. «Είχα πόλεμο... και προσωπικό πόλεμο. Και το να μου λένε εμένα που είμαι και Πειραιώτισσα και τσαμπουκαλού, "η Δόμνα κάνει νιάου νιάου", εμένα με τρελαίνει... να λένε η Δόμνα νιάου νιάου και βγαίνει και κλαίγεται για το καλό των παιδιών. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για το καλό των παιδιών. Και έχω κάνει ό,τι χρειαστεί και θα συνεχίσω...», λέει χαρακτηριστικά η Μιχαηλίδου.

Απαντά επίσης και για όσα της έχουν προσάψει για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, κάνοντας λόγο για μία σκηνοθετημένη άμεση επίθεση. «Τί έγινε εκεί πέρα; Μια οργανωμένη επίθεση ότι δήθεν βγήκα εγώ και έδωσα τα στοιχεία της 12χρονης. Για το πού είναι τώρα. Όπου τι είχε γίνει στην ουσία; Ο δικηγόρος της 12χρονης τον Νοέμβριο βγήκε δημόσια σε πολλές εκπομπές και είπε σε ποιον δήμο βρίσκεται η 12χρονη, με ποιο συγγενή της και πού βρίσκονται τα αδέλφια της και όταν εγώ μήνες μετά, τον Ιανουάριο, ερωτήθηκα κοινοβουλευτικά, σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, τι υπηρεσίες παρέχονται στη 12χρονη, εγώ κατέθεσα τις εκθέσεις που μάζεψα από τους δήμους στους οποίους είναι η 12χρονη και τα αδέλφια της ως προς το τι υπηρεσίες παρέχονται, όπως ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, τι υπηρεσίες κατ' οίκον διδασκαλίας παρέχονται στη 12χρονη -πού; Στον δήμο που ο δικηγόρος της οικογένειας είχε αποκαλύψει δημοσίως, Ποιος; Ο νόμιμος εκπρόσωπος. Όλοι ξέραμε από τον Νοέμβριο πού βρίσκεται η 12χρονη. Εκεί λοιπόν χτίστηκε ένα επικοινωνιακό τρικ εναντίον μου», καταλήγει η υφυπουργός εργασίας.

Όλο το podcast μπορεί να το ακούσετε στην πλατφόρμα του Streamee.gr και στο spotify https://open.spotify.com/show/0vNLKXJrmDc3AeqTimGpM9