Λοιπόν, στον Περισσό έχουν βάλει ψηλά τον πήχη των επιδόσεων του κόµµατος σε αυτές τις εθνικές εκλογές, και µάλιστα κορυφαία στελέχη του στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν αποκλείουν το σενάριο κατάκτησης της τρίτης θέσης.

Οπως έµαθα από ανθρώπους που κυκλοφορούν στους διαδρόµους της Βουλής και στήνουν αυτί σε ενδιαφέροντα πηγαδάκια, εκείνος που εξέφραζε την αισιοδοξία του για εκτόξευση του ΚΚΕ στην τρίτη θέση στις εθνικές κάλπες ήταν ο Θανάσης Παφίλης.

Από άλλες πηγές, που έχουν πρόσβαση στα άδυτα του Περισσού, µου µεταφέρθηκε ότι και ο γραµµατέας της Κ.Ε. του κόµµατος, ∆. Κουτσούµπας, πιστεύει στην ανατροπή των εκλογικών συσχετισµών, ασχέτως αν δεν το διατυµπανίζει δηµοσίως.

Οι λόγοι που τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ διατηρούν βάσιµες προσδοκίες για ένα αποτέλεσµα καλύτερο από αυτά της προηγούµενης δεκαετίας έχουν να κάνουν µε την ενδυνάµωση του χώρου σε πολλές κατηγορίες εργαζοµένων. Το ΚΚΕ θεωρείται πρωτεύουσα δύναµη στον χώρο των ντελιβεράδων. Στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αύξησε θεαµατικά τα ποσοστά του. Στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, αλλά και στις διαδηλώσεις για την τραγωδία των Τεµπών είχε επίσης τον πρώτο λόγο και το πάνω χέρι. Ολα αυτά είναι σηµάδια ανάκαµψης.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/4/23