Οχι µόνο δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά διεκδικεί µε αξιώσεις την είσοδό της στην Βουλή, κάτι που πλέον αρχίζει να καταγράφεται και στις δηµοσκοπήσεις.

∆εν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας, που έχει ως προνοµιακό πεδίο τον χώρο των καλλιτεχνών, έχει αρχίσει να ανησυχεί και το εκλογικό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα στην Κουµουνδούρου, καθώς η πρώην πρόεδρος της Βουλής καταφέρνει να «παίρνει» κόσµο από τη δεξαµενή της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το γεγονός ότι ο Τσίπρας τις τελευταίες ηµέρες επιχειρεί να εµφανιστεί ως γνήσιος εκφραστής της «αντισυστηµικής» ψήφου είναι επειδή βλέπει «διαρροές», κυρίως νέων ανθρώπων, προς τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Πλεύση Ελευθερίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αν και αναγνωρίζει πως η µάχη της 21ης Μαΐου διεξάγεται µε όρους ψευδεπίγραφης απλής αναλογικής, καθώς δεν έχει καταργηθεί το όριο του 3% για την είσοδο των κοµµάτων στη Βουλή, εντούτοις θα κυνηγήσει το όνειρο µέχρι τέλους. Τις επόµενες ηµέρες το θετικό κλίµα που έχει εισπράξει, καθώς διαδραµατίζει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των Τεµπών, έχοντας αναλάβει την υπεράσπιση µιας οικογένειας που είχε θύµα στο σιδηροδροµικό δυστύχηµα, αναµένεται να το ενισχύσει και µε τις ανακοινώσεις που θα κάνει για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόµµατος.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 8/4