«Στην Αττική θα ξεκινήσουν οι µεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις της Ν.∆. και στην Αττική θα τελειώσουν», έλεγε χαρακτηριστικά στη στήλη κορυφαίος «γαλάζιος» κοµµατικός παράγοντας, αποκαλύπτοντας πως αµέσως µετά την επίσηµη ανακήρυξη των εθνικών εκλογών, στις 24 Απριλίου, ο πρωθυπουργός θα πραγµατοποιήσει µια ανοικτή οµιλία, την πρώτη αυτού του είδους ενόψει κάλπης στο λεκανοπέδιο.

Η ακριβής τοποθεσία αναζητείται ακόµη (δεν έχουν καταλήξει αν θα είναι σε κλειστό γυµναστήριο ή σε απολύτως ανοικτό χώρο), ωστόσο όπως µαθαίνουµε θα πρόκειται για µια περίσταση µε έντονους συµβολισµούς και ιδιαιτέρως πανηγυρικό τόνο, αφού ουσιαστικά θα σηµατοδοτήσει τη θεσµική έναρξη της πορείας προς την 21η Μαΐου. Η απόφαση αυτή ελήφθη τις προηγούµενες ηµέρες σε µία από τις συσκέψεις κορυφής στο Μέγαρο Μαξίµου, µε τη συµµετοχή του συνόλου των πρωθυπουργικών επιτελών και στη βάση της σηµασίας της Αττικής όχι µόνο για το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσµα, αλλά και για την καλλιέργεια κλίµατος νίκης, στην οποία ποντάρουν Μαξίµου και Πειραιώς, προκειµένου να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα η εικόνα της πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απώτερος στόχος η ολική επαναφορά των δηµοσκοπικών δεδοµένων στα επίπεδα των προηγούµενων µηνών.

Φυσικά, το µεγάλο ραντεβού στην πρωτεύουσα θα δοθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου, δύο ηµέρες πριν από το στήσιµο της κάλπης, µε την παραδοσιακή κεντρική οµιλία του πρωθυπουργού, µε την οποία θα µπουν οι τίτλοι τέλους της προεκλογικής εκστρατείας.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 8/4