Την πρόθεση να εκμεταλλευτούν τις ημέρες του Πάσχα προκειμένου να αναδείξουν τις κυβερνητικές ανακολουθίες έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα βρεθούν αυτές τις μέρες στην επαρχία.

Στόχος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να επικεντρωθούν σε δύο θέματα. Στην ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ αλλά και στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο στοίχισε τη ζωή 57 νέων ανθρώπων.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι «οι πολίτες βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν και το εισόδημα να παραμένει σταθερό. Έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη για τη μεσαία τάξη, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι τιμές ανεβαίνουν. Δυστυχώς, αυτό έχει οδηγήσει, τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, σε κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Τα γνωρίζουμε όλοι, τα βιώνουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες μάλιστα τόνισε πως «ο πληθωρισμός σήμερα είναι τριπλάσιος στις τιμές των προϊόντων διατροφής και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης. Το πασχαλινό τραπέζι φέτος θα είναι το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα».

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στις ειρωνείες για «αρνί Porsche», λέγοντας ότι αυτές οι πολιτικές στην πραγματικότητα διευκολύνουν μονάχα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες αλυσίδες, επισημαίνοντας ότι είναι μη αποδεκτές πια και από τους καταναλωτές αλλά και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. «Πρέπει να μπει ένα τέλος», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τα Τέμπη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύουν στις κυβερνητικές ευθύνες και το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους παράγοντες εκτός από αυτούς που είχαν την ευθύνη.