Δεν πέρασε απαρατήρητη η προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού στον Παύλο Μαρινάκη στην Πάτρα, ο οποίος είχε κάθε λόγο να είναι υπερήφανος για την εικόνα και το κλίμα που επικρατούσε στη γενέτειρά του. Πλέον αποτελεί κοινή νεοδημοκρατική παραδοχή ότι ο νεότερος γραμματέας στην ιστορία του κόμματος έχει δικαιώσει και με το παραπάνω τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα πράγμα που αξίζει να αναφερθεί και που λέει πολλά τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομαδική νοοτροπία που επικρατεί στο επιτελείο Μητσοτάκη, είναι ότι προτίμησε να αφήσει τη μάχη του σταυρού δίνοντας αποκλειστικά και μόνο τη μάχη της αυτοδυναμίας. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, αυτή η μάχη θα δοθεί από τον «γαλάζιο» γραμματέα στην Αττική.

Τι αναφέρει το Βig Mouth

-Και μια και αναφέρθηκα στην Πάτρα, δεν πέρασε απαρατήρητη η προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού στον Αχαιό (γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα ο Ψηλός) γραμματέα Μαρινάκη, ο οποίος είχε κάθε λόγο να είναι υπερήφανος για την εικόνα και το κλίμα που επικρατούσε στη γενέτειρά του. Πλέον αποτελεί κοινή νεοδημοκρατική παραδοχή ότι ο νεότερος γραμματέας στην ιστορία του κόμματος έχει δικαιώσει και με το παραπάνω τον πρόεδρο Μητσοτάκη για μια τολμηρή, όταν έγινε, επιλογή, αφού, εκτός του ότι έχει οργώσει όλη την Ελλάδα μαζί με τον Στέλιο Κονταδάκη, η μία παρουσία του στα τηλεοπτικά πάνελ είναι καλύτερη από την άλλη, όπως ομολογούν ακόμα και οι πιο αυστηροί κριτές.

-Εγώ θα προσέθετα κάτι ακόμα, που λέει πολλά τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομαδική νοοτροπία που επικρατεί στο επιτελείο Μητσοτάκη: προτίμησε να αφήσει τη μάχη του σταυρού, που πολλοί προκάτοχοί του έδωσαν, για την επόμενη φορά, δίνοντας αποκλειστικά και μόνο τη μάχη της αυτοδυναμίας. Μια νεοδημοκρατική ψυχή (από τις πολλές που με εμπιστεύονται διαχρονικά) μου είπε ότι αυτή η μάχη θα δοθεί από τον Ψηλό της ΝΔ στην Αττική, αλλά είχε φασαρία και δεν άκουσα καλά αν μου είπε βόρεια ή νότια. Πάντως, επειδή μου αρέσουν οι προβλέψεις, θα ρισκάρω μία και θα σας πω ότι θεωρώ επικρατέστερο τον βορρά.