Και όμως, το κείμενο της ομάδας των 53, που μεταξύ άλλων προβλέπει και τη θεσμοθέτηση τοπικών νομισμάτων, δεν το ανακάλυψαν τίποτε λαγωνικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά «πηγές» προσκείμενες στο ευρύτερο προεδρικό μπλοκ της Κουμουνδούρου.

Ευλόγως, βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς: Είναι προς το συμφέρον του Α. Τσίπρα να ανοίγει ένα τέτοιο θέμα παραμονές των εθνικών εκλογών και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τη Νέα Δημοκρατία; Εδώ, δύο εξηγήσεις υπάρχουν. Η πρώτη σχετίζεται με το «πολιτικό τσαλάκωμα» και την «αποδυνάμωση» της υποψηφιότητας του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, όπου τα συντροφικά μαχαιρώματα πάνε και έρχονται. Η δεύτερη αφορά τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας.

Ο Α. Τσίπρας, βλέποντας πως το παιχνίδι δύσκολα θα γυρίσει και η ΝΔ δεν πρόκειται να απολέσει την πρωτιά στις κάλπες, άλλο που δεν θα ήθελε στον απολογισμό μιας νέας ήττας του κόμματος να αποδώσει ευθύνες και σε όσους με κείμενα, όπως αυτό της ομάδας των 53, κατάφεραν να «ναρκοθετήσουν» την προσπάθεια που έκανε για να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη.

Σημειωτέον δε πως η πρώτη ανακοίνωση-απάντηση στη ΝΔ δεν βγήκε από την εκπρόσωπο Τύπου της Κουμουνδούρου Π. Τσαπανίδου, αλλά κλήθηκε ο ίδιος ο Ευκ. Τσακαλώτος να δώσει εξηγήσεις επί του θέματος. 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 10/5