Στον ΣΥΡΙΖΑ για να καλοπιάσουν το εκλογικό σώμα, με σκοπό να εξασφαλίσουν «συγχωροχάρτι» για την περίοδο διακυβέρνησής τους, έχουν επινοήσει ένα νέο αφήγημα, που το προβάλλουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν τα στελέχη του κόμματος.

Ισχυρίζονται ότι θέλουν μια ευκαιρία να κυβερνήσουν σε συνθήκες κανονικότητας αυτή τη φορά, γιατί το 2015-2019 δεν είχαν τη δυνατότητα να ασκήσουν την εξουσία με όρους ελευθερίας, καθώς έπρεπε να υπακούσουν στις εξαναγκαστικές οδηγίες των δανειστών και της τρόικας. Τη συγκεκριμένη δικαιολογία επικαλέστηκε και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα συγκινήσει την κοινή γνώμη.

Αν μη τι άλλο αυτή η «κλάψα» είναι εξόχως «κωμική», διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να του αναγνωριστούν «ελαφρυντικά» για την άδικη πολιτική που άσκησε σε βάρος της κοινωνίας, στην οποία άλλα έταζε για να κατακτήσει την εξουσία, ενώ αυτό το δικαίωμα ως κόμμα ποτέ δεν το αναγνώρισε για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους «εξολόθρευσε» με το να τους αμφισβητεί όταν έλεγαν στον ελληνικό λαό πως πρέπει να δεχτούμε τους όρους των δανειστών και τα μνημόνια.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 12/5