Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε διακαναλικη συνέντευξη περιφερειακών σταθμών, είχε κάνει ιδαίτερη μνεία, στις δημοσκοπήσεις και στην  αδυναμία τους, να εντοπίσουν την πραγματική δυναμική του κόμματός του.

Αναφέρθηκε ότι οι πολίτες ζουν σε «εποχή predator» και υπό τον φόβο της παρακολούθησης των κλήσεων τους, δεν απαντούσαν ότι θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον κύριο Τσίπρα, 5 στους 7, δεν απαντούσαν, με αποτέλεσμα να μην έχει λάβει ο ίδιος μέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από 15%. Επίσης τόνισε ότι η άρνηση των εταιρειών στο αίτημά του για να βγουν τα «αστάθμιστα», έγινε γιατί φοβήθηκαν την απαξίωση στα μάτια των πολιτών!

Έκανε λόγο για αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ζει σε «ροζ σύννεφο» και για ένα ΣΥΡΙΖΑ με ριζωμένη δυναμική. Επίσης μίλησε για ντέρμπι στις εκλογές! Μάλλον μπέρδεψε το ποιος καθόταν σε συννεφάκι ο κύριος Τσίπρας, αφού η...ριζωμένη δυναμική του κόμματός του, μετά βίας ξεπέρασε το 20,00% και μάλλον χαρούμενος πρέπει να είναι, σε σχέση με τα 15άρια που ισχυρίζεται ότι λάμβανε. Όσον αφορά το ντέρμπι; Μπορεί και να έχει δίκιο. Στις 25 Ιουνίου. Με το ΠΑΣΟΚ.