Μία από τις διαχρονικές διαφωνίες µου µε τον εκδότη της εφηµερίδας ήταν οι συνέπειες που θα είχε για τα ποσοστά της Ν.∆. στη Θεσσαλονίκη η επί πολύ καιρό διαφαινόµενη αποχώρηση του Κώστα Καραµανλή από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της πρώτης εκλογικής περιφέρειας της συµπρωτεύουσας. Πολλώ δε µάλλον από την ώρα που, µετά το πρωτάθληµα των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσεγγίσει πολύ τη Ν.∆. σε µια περιφέρεια όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης κυριαρχούσε η κεντροδεξιά παράταξη, ενώ µέχρι και πριν από λίγους µήνες οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε απόλυτη δηµοσκοπική ισορροπία.

Τελικά, την Κυριακή αποδείχθηκε ότι το κενό του πρώην πρωθυπουργού όχι απλώς καλύφθηκε, αλλά κάτι... πολύ παραπάνω µε την υποψηφιότητα του Κ. Μητσοτάκη στην Α’ Θεσσαλονίκης και την ανακοίνωση της επιλογής του να κρατήσει την έδρα του στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια. Εξάλλου, µε τον τρόπο αυτόν ακυρώθηκαν και οι προβληµατισµοί που είχαν δηµιουργηθεί εξαιτίας της αστοχίας που υπήρξε στην προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής λίστας, πέραν της γνωστής περίπτωσης µε τη Μαρία Σπυράκη (σ.σ.: Πατουλίδου, Χαριστέας, Ζαγοράκης και σία έµειναν στις νεοδηµοκρατικές καλένδες).

Το αποτέλεσµα; Ακολουθώντας την υπόλοιπη Ελλάδα, η Α’ Θεσσαλονίκης έγινε και πάλι «γαλάζιο» προπύργιο, µε τη Ν.∆. να προπορεύεται καµιά 15αριά µονάδες (έστω κι αν έµεινε 6 µονάδες κάτω από το πανελλαδικό της ποσοστό). Ως εκ τούτου, ο Κουρτάκης ξεσάλωσε προβλέποντας εγκαίρως την εξέλιξη...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 27/5/23