Δεν ξέρω ποιοι συμβουλεύουν τον Α. Τσίπρα, αλλά σίγουρα μόνο καλό δεν του έκανε η πρωτοβουλία του να ανοίξει «καβγά» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με τους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος και τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ε. Τουρνά, για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Κανείς από το επιτελείο του δεν σκέφτηκε πως στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας είναι ζωντανές ακόμη οι σκηνές από εκείνη τη σύσκεψη-παρωδία, που είχε συγκαλέσει ο ίδιος για την τραγωδία στο Μάτι;

Γιατί το να απευθύνεται με ύφος ανακριτή στον υπηρεσιακό υπουργό και τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, προσπαθώντας να βγάλει «λαβράκια» για να τους εκθέσει δημοσίως με επίμονες ερωτήσεις και αυθαίρετες αξιολογήσεις του συμβάντος, είναι κάτι που δεν το έκανε σε εκείνη τη σύσκεψη για το Μάτι. Τότε που ρωτούσε περί ανέμων και υδάτων, τότε που όλοι ήξεραν για νεκρούς και έπαιζαν θέατρο μπροστά στις κάμερες. Γι’ αυτό τον λόγο και μόνο θα έπρεπε να μη συμπεριφερθεί έτσι χθες στην Καλαμάτα.

Ας έκλειναν οι κάμερες και ας πιανόταν και στα χέρια αν ήθελε με τον Ε. Τουρνά.

Αλλά επικοινωνιακά ούτε η χθεσινή παράσταση έγινε πιστευτή ούτε και εκείνη που έδιναν στην τραγωδία στο Μάτι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 16/6