Στη λογική της φράσης «Κάναµε πράξη τις δεσµεύσεις την προηγούµενη τετραετία και µάλιστα σε δύσκολες συνθήκες. Το ίδιο θα συµβεί και τώρα» κινείται το θετικό αφήγηµα στο οποίο θα επενδύσει σχεδόν αποκλειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, µε φόντο την τελευταία εβδοµάδα πριν από τις εθνικές εκλογές.

Πρόκειται για την επωδό που ακούγεται πια σε καθηµερινή βάση στον «πρωινό καφέ» της Πειραιώς και εκπέµπεται ως κεντρικό επικοινωνιακό µήνυµα στα «γαλάζια» στελέχη όλων των βαθµίδων που θα κληθούν να υπερασπιστούν το µέχρι πρότινος κυβερνών κόµµα στις τηλεµαχίες των ηµερών που ακολουθούν. Κεντρικός άξονας της επιχειρηµατολογίας αυτής θα είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του αρχηγού της Ν.∆. ότι τα πρώτα δύο νοµοσχέδια που θα έρθουν για ψήφιση στη νέα Βουλή µε αυτοδύναµη «γαλάζια» κυβέρνηση θα είναι αφενός η συνέχεια του επιτελικού κράτους και αφετέρου το νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων.

Υπενθυµίζεται ότι ακριβώς µε τον ίδιο τρόπο είχε ξεκινήσει τη θητεία της και η κυβέρνηση της προηγούµενης τετραετίας, γεγονός που, όπως αντιλαµβάνεται κανείς, θα παρουσιαστεί ως ένα είδος εγγύησης για την υλοποίηση του σχεδιασµού που εξήγγειλε ο τέως πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα, η εντολή είναι να αποφευχθούν πάση θυσία οι γκάφες και η τοξικότητα, ακόµη κι αν η Ν.∆. θα µπορούσε να ευνοηθεί από αυτήν, όπως στην περίπτωση του Εβρου...

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 17/6