Εντροµοι είναι οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες από την είσοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή. Κανείς δεν µπορεί να ξεχάσει τα καψώνια που τους έκανε όταν επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρόεδρος της Βουλής. Καθώς -όπως ισχυρίζονται κάποιοι- η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν έχει την αίσθηση της ώρας, πολλές φορές ζητούσε να ενηµερώσει τους δηµοσιογράφους ακόµα και τα ξηµερώµατα, ενώ οι συνεδριάσεις µε τις διαρκείς παρεµβάσεις της έφταναν µέχρι και τα ξηµερώµατα.

Με δεδοµένο µάλιστα ότι ως πρώην πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει το δικαίωµα να παρεµβαίνει σε όλες τις συζητήσεις -όσες φορές θέλει-, όλα δείχνουν ότι πλέον θα µιλάµε για µαραθώνιες συνεδριάσεις, καθώς η ίδια έσπευσε το βράδυ των εκλογών να αναφέρει ότι «θα είµαι η υπεράσπιση των πολιτών και, εάν είµαστε 8 ή 9 βουλευτές, εγώ κάνω για 100 βουλευτές και οι υπόλοιποι ο καθένας τους για άλλους 20».

Η πρόβα τζενεράλε για το πώς θα κινηθεί στη Βουλή αναµένεται θα γίνει την επόµενη Κυριακή, οπότε θα ψηφιστούν οι προγραµµατικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/7