Ως απόσυρση της υποψηφιότητάς του από την κούρσα διαδοχής του Α. Τσίπρα παρουσιάστηκε από πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η συνέντευξη του Διονύση Τεμπονέρα στο ραδιόφωνο των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», επειδή ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τη διαδικασία που έχει προταθεί από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Πρώτ΄απ’ όλα για να αποσύρει κάποιος την υποψηφιότητά του πρέπει προηγουμένως να την έχει καταθέσει. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από τον κ. Τεμπονέρα.

Δεύτερον ο κ. Τεμπονέρας είπε πως δεν θα είναι υποψήφιος επειδή διαφωνεί με την προτεινόμενη διαδικασία. Αυτό όμως σημαίνει πως εάν αλλάξει ο οδικός χάρτης που εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία, τότε ο κ. Τεμπονέρας θα είναι υποψήφιος. Και αυτό δεν είναι θέμα της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Με βάση τους συσχετισμούς δυνάμεων και την επιρροή των εσωκομματικών τάσεων στο συγκεκριμένο όργανο το αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο. Είναι ανοιχτό ακόμη το σενάριο της ανατροπής της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας. Συνεπώς, ο Δ. Τεμπονέρας, ο οποίος την ηγετική του περπατησιά την ανοίγει με τη στήριξη της κίνησης ΡΕΝΕ, στην ΚΕ του κόμματος θα ζητήσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας πάνω στην πρότασή του για εκλογή νέας ηγεσίας μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και εάν περάσει τότε θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 1/7