Γίνονται δηµοσκοπήσεις για να µετρηθεί η δυναµική των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι απλώς ενδεικτικές, καθώς ο καύσωνας δεν βοηθά, πόσω µάλλον όταν υπάρχει εύλογη αποσυσπείρωση µετά την εκλογική συντριβή. Ωστόσο, είναι αναµφισβήτητη η υπεροχή της Εφης Αχτσιόγλου, που µπορεί να κόψει το νήµα ακόµα και από τον πρώτο γύρο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τώρα συνειδητοποιεί πόσο δύσκολα είναι γι’ αυτόν τα πράγµατα, αφού µεγάλο µέρος της «Οµπρέλας» (Βούτσης, Παπαδηµούλης και άλλοι) τον εγκαταλείπει και στηρίζει την πρώην υπουργό. Αν υπάρξει δεύτερος γύρος χωρίς αυτόν, ο πρώην ΥΠ.ΟΙΚ. θα δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στην Αχτσιόγλου, ενώ κάποιοι του εισηγούνται να µη φτάσει µέχρι το τέλος της κούρσας, κάτι που ο ίδιος δεν εξετάζει ως ενδεχόµενο αυτήν τη στιγµή.

Πάντως, η πρόταση για δυαρχία µε συµπροεδρία Αχτσιόγλου - Τσακαλώτου, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, δεν έχει τύχη, κυρίως γιατί δεν την αποδέχεται η Αχτσιόγλου. Ο Τσακαλώτος, σύµφωνα µε συνοµιλητές του, θα ήταν διατεθειµένος να το συζητήσει στο όνοµα της ενότητας.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/7