Οι υποψήφιοι διεκδικητές της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον υποχρεωµένοι να αναφέρονται και σε θέµατα που ως απλοί βουλευτές τα προσπερνούσαν ή δεν τους συγκινούσαν και τόσο πολύ. Βέβαια, και από τις ανακοινώσεις που βγάζουν αντιλαµβάνεται κανείς πως δεν ξέρουν σε ποια γραµµή πρέπει να κινηθούν για να µην «παρεξηγηθεί» το εσωκοµµατικό τους ακροατήριο. Ενίοτε, όµως, αυτή η τακτική µετατρέπεται σε ισορροπία τρόµου, µε αποτέλεσµα να δέχονται δυσµενή σχόλια.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος παίζει να είναι η πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα που έκανε ανάρτηση στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η οποία ήταν λίγο απ’ όλα και στο τέλος, βέβαια, έκλεινε το µάτι στους «δικαιωµατιστές» για άλλα, άσχετα θέµατα, που τα «εξίσωσε» µε το Κυπριακό, για να δείξει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι επιλεκτικά µε το ∆ιεθνές ∆ίκαιο.

Συγκεκριµένα, έγραψε στο Facebook: «Επέτειος σήµερα της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο, εισβολή η οποία παραµένει ανοιχτό τραύµα. Oχι µόνο για τον ελληνισµό, αλλά και για τη διεθνή δικαιοταξία. Αυτό δεν µπορεί να ξεχαστεί. Και για τον λόγο αυτόν πρέπει να συνεχίσουµε τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Οχι µε µεγαλοστοµίες και υπερφίαλες ρητορείες, αλλά µε στοχευµένη στρατηγική συγκρότησης και αξιοποίησης διεθνών συµµαχιών. Συµµαχίες, όµως, δεν σηµαίνουν πρόσκαιροι “άξονες” που δηµιουργούν “αντι-άξονες”, αλλά µια πολιτική ολικού σεβασµού του ∆ιεθνούς ∆ικαίου και των δικαιωµάτων του ανθρώπου. Για να µπορούµε να είµαστε πειστικοί στη διεκδίκηση της εφαρµογής του ∆ιεθνούς ∆ικαίου στην Κύπρο, πρέπει να το εφαρµόζουµε παντού».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/7