Ιδιαίτερα αγχωµένοι εµφανίζονται οι συνυποψήφιοι της Εφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν δεδοµένο ότι θα έχει µεγαλύτερη προβολή από τα ΜΜΕ. Προσπαθούν λοιπόν να προχωρήσουν σε µια συµφωνία κεντρική για τον τρόπο, αλλά και τον χρόνο προβολής των υποψηφίων στα Μέσα, µόνο που είναι λογικά ανέφικτο να επιβάλουν σε ιδιωτικά Μέσα ποιον και πόσο θα προβάλλουν.

Με δεδοµένο το πλεονέκτηµα της επικοινωνίας, οι αντίπαλοι της Εφης Αχτσιόγλου τα βρίσκουν σκούρα. Από την άλλη, βρέθηκε η χρυσή τοµή για έστω ένα ντιµπέιτ µεταξύ των υποψήφιων αρχηγών, ενώ παρά το γεγονός ότι Παππάς και Αχτσιόγλου δήλωσαν πως δεν βλέπουν αρνητικά τη συµµετοχή και φίλων, πέρα από τα µέλη του κόµµατος, στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκλεισε το «παράθυρο». Ο πρώην υπουργός Οικονοµικών επέµεινε σε µια διαδικασία εκλογής όπως αυτή του Αλέξη Τσίπρα, µε συνέπεια να µην επιµείνουν σε ένα καινούργιο µοντέλο οι υπόλοιποι. Αυτή η επιλογή βέβαια έχει δύο κινδύνους: Ο πρώτος είναι να συµµετάσχουν στις εκλογές για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πολύ λιγότεροι από όσους συµµετείχαν στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και ο δεύτερος είναι να ξεκινήσουν ξανά συγκρίσεις µε τη συµµετοχή των 210.000 στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, µε ακόµα χειρότερα δεδοµένα.

Τα φοβικά αντανακλαστικά δίνουν την ασφάλεια ενός κοµµατικού ακροατηρίου, αλλά το ρίσκο της απογοήτευσης θα αφορά όλους τους υποψηφίους και κυρίως αυτόν που αρνήθηκε το µεγαλύτερο άνοιγµα…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 29/7