Να εμφανιστεί η υποψηφιότητά του ως υπερκομματική επιχειρεί ο Κώστας Ζαχαριάδης, γνωρίζοντας ότι αν δώσει τον προεκλογικό αγώνα με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ελπίδα. Σε αυτή τη γραμμή πήρε αποστάσεις από τις κομματικές καταβολές με άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και άλλους. «Εγώ θέλω άνθρωποι που ψήφισαν Ν.Δ. να ψηφίσουν εμένα για δήμαρχο, γιατί θα είμαι καλύτερος από τον Κ. Μπακογιάννη», είπε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ (Πρώτο Πρόγραμμα).

Κάλεσε δε σε debate τον νυν δήμαρχο και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, σε όσους Νεοδημοκράτες ή ΠΑΣΟΚους τον ψηφίσουν, δεν θα βγει να πει ότι «ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ επειδή ψηφίσατε τον Ζαχαριάδη». Ήταν η πρώτη πράξη του ανοίγματος του κ. Ζαχαριάδη σε διαφορετικά κομματικά ακροατήρια, με το βλέμμα στους Αθηναίους που δηλώνουν ενοχλημένοι από τον Μεγάλο Περίπατο, την ποιότητα ζωής στην πόλη, τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, την έλλειψη πρασίνου.

«Δεν απευθύνομαι μόνο στο πολιτικό και εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνομαι και απευθυνόμαστε, με βάση το πρόγραμμά μας, με βάση τις θέσεις μας, με βάση τη διαδρομή μας, σε όλους τους πολίτες της Αθήνας», πρόσθεσε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»