Τελικά ο Βασίλης Στίγκας επέλεξε να μείνει στο κόμμα Σπαρτιάτες και να μη βρεθεί χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα και κάνοντας τα πικρά γλυκά ανακοίνωσε χθες ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη, για τον Δήμο της Αθήνας.

Το «μπρα ντε φερ» Κασιδιάρη-Στίγκα έληξε υπέρ του κατάδικου, παρά τη συστηματική προσπάθεια του προέδρου των Σπαρτιατών να πείσει ότι δεν είναι μπροστινός του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής. Όπως είναι γνωστό, οι Σπαρτιάτες κλυδωνίστηκαν άσχημα τον Ιούλιο, όταν ο βουλευτής Κ. Φλώρος, από το βήμα της Ολομέλειας, «χαιρέτισε» με πλέριο ενθουσιασμό την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, αδειάζοντάς τον μερικές ώρες μετά ο Στίγκας. Ακολούθησε συλλογή υπογραφών από 9 βουλευτές που απείλησαν με αποχώρηση. Τελικά προ της διάσπασης όλα μετατέθηκαν για τον Σεπτέμβριο.

Χθες το απόγευμα ήρθε η ανακοίνωση του κόμματος, με τον Στίγκα να φαίνεται να συμφωνεί τελικά, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα προκειμένου να κλείσουν οι λεπτομέρειες. Στην ανακοίνωση επιχειρείται να σωθούν τα προσχήματα και να κρατηθούν αποστάσεις από τον κατάδικο σε πρώτο βαθμό, προφανώς για να μην «επικυρώσουν» ότι είναι δικό του δημιούργημα, γεγονός που μπορεί να ενεργοποιήσει αντίστοιχα μέτρα με αυτά που είχε πάρει η Βουλή για τη Χρυσή Αυγή.

«Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη έχουμε αρκετές ιδεολογικές και πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη. Οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν! Καλή επιτυχία στον Ηλία Κασιδιάρη», αναφέρεται.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της Απογευματινής στις 28/8