Η Ιστορία, όταν επαναλαµβάνεται ως φάρσα, έχει και µια εκδικητική διάσταση, που συνοψίζεται στη φράση «Εκεί που ήσουν ήµουνα και εδώ που είµαι θα έρθεις». Κάπως έτσι µπορεί να περιγράψει κανείς και τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, µε αιχµή τα όσα συµβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της ανάδειξης νέας ηγεσίας, και ακολούθως αυτά που προσδοκούν στο ΠΑΣΟΚ για την επόµενη ηµέρα στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Τα προηγούµενα χρόνια, η ατάκα «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» είχε κυριαρχήσει στον δηµόσιο βίο της χώρας για τη χλευαστική περιγραφή της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. Οσοι γελούσαν µε τα χάλια του ΠΑΣΟΚ δέκα χρόνια πριν µε τον ίδιο τρόπο αντιµετωπίζουν τη σηµερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό, όταν συµβαίνει σε επίπεδο κοινωνίας, είναι λογικό να έχει αντανάκλαση και στις αντιδράσεις των ηγεσιών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, που στις τελευταίες εθνικές εκλογές έµεινε όρθιος και ζωντανός γιατί ο Κ. Μητσοτάκης κατατρόπωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα µε την τεράστια διαφορά που πέτυχε στις κάλπες, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κουµουνδούρου και είναι έτοιµος να προχωρήσει σε κινήσεις περαιτέρω διεµβολισµού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, για να της πάρει τα ηνία στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 16/9/2023