Προετοιµασία για την πολύ δύσκολη επόµενη ηµέρα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πλειονότητα των κοµµατικών παραγόντων θεωρεί πως το κόµµα δύσκολα θα παραµείνει ενωµένο.

Το πρώτο ερώτηµα που τίθεται είναι αν θα γίνει ουσιαστική διάσπαση ή αν θα υπάρξουν µεµονωµένες αποχωρήσεις. Το δεύτερο ερώτηµα έχει να κάνει µε τον χρόνο που θα σηµειωθούν οι εσωκοµµατικές εξελίξεις. Τα χρονικά ορόσηµα είναι δύο και έχουν να κάνουν µε το Συνέδριο του Νοεµβρίου και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι αναμένεται να αποχωρήσουν

Βεβαίως, λέγεται πως μετά την επικράτηση του Στ. Κασσελάκη, µπορεί να δούµε µέλη ή ακόµα και στελέχη να αποχωρούν. Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως µια σειρά στελεχών που διαδραµάτισαν κοµβικό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια δύσκολα θα παραµείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση και τις δηµόσιες τοποθετήσεις αλλά και τη γνώση των προσώπων, το πρώτο στέλεχος που εκτιµάται πως θα «κουνήσει µαντίλι» είναι ο Νίκος Φίλης. Ο πρώην υπουργός Παιδείας έχει κάνει την πιο σκληρή κριτική στον Κασσελάκη.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα στελέχη, όπως είναι ο Eυκλείδης Τσακαλώτος, ο ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης, ο Νίκος Μπίστης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Πάνος Λάµπρου, ο Αριστείδης Μπαλτάς κ.ά.

Βεβαίως, το µεγάλο ερώτηµα είναι τι θα κάνει η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία δηλώνει δηµοσίως πως έχει γίνει θύµα χυδαίων επιθέσεων, τις οποίες χρεώνει εµµέσως στον κ. Κασσελάκη, αλλά και στους Πολάκη και Παππά. Η πρώην υπουργός Εργασίας το πιθανότερο είναι πως θα περιµένει το Συνέδριο του Νοεµβρίου προκειµένου να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

∆ύσκολη, επίσης, είναι η επόµενη ηµέρα για τους κ. Ηλιόπουλο και Τζανακόπουλο, καθώς θεωρούνται οι δύο πιο σηµαντικοί υποστηρικτές της. Αµφότεροι δυσκολα θα έχουν ρόλο στην εποχή Κασσελάκη. 

Δημοσιεύθηκε στα Secret στις 23/9/2023