Κορυφαία στελέχη της «Οµπρέλας» µεταφέρουν την τρικυµία που επικρατεί στο εσωκοµµατικό πεδίο, αλλά και εντός της περίφηµης αυτής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως θα διαπιστώσετε, τα φαινόµενα είναι τόσο ακραία, που µια «οµπρέλα» δεν αρκεί για να προστατευτεί κανείς.

Συνοψίζω:

• Είναι περισσότερο από εξοργισµένοι επειδή µαθαίνουν ότι στην Κουµουνδούρου µπαινοβγαίνουν ο πατέρας, ο θείος και δύο ξαδέρφια του Στέφανου Κασσελάκη, πέρα από τον σύζυγό του, Τάιλερ. Θεωρούν, δηλαδή, όχι απλώς ότι τους πήρε -όπως λένε- µε «πειρατεία» το κόµµα, αλλά επίσης ότι το διοικεί µε όρους οικογενειακής επιχείρησης.

Εχουν αποφασίσει ότι θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνουν για γραφεία. Θέλουν οπωσδήποτε µια οµάδα δέκα βουλευτών, ώστε να αντιµετωπίζονται ως κόµµα στη Βουλή και να έχουν τα σχετικά προνόµια. Αναζητούν τρόπο να διεκδικήσουν µέρος της κρατικής επιχορήγησης, αναλογικά µε το µέγεθος του κοµµατιού που θα αποσπαστεί.

• Το πότε και το πώς είναι ακόµη υπό συζήτηση, προκειµένου να διαµορφωθεί η ιδανική συνθήκη για το blame game. Ηδη ετοιµάζεται ένα κείµενο που µπορεί να παρουσιαστεί ως προµήνυµα αποχώρησης και θα δοθεί στη δηµοσιότητα µέχρι το τέλος του χρόνου. Εως τότε τι θα κάνουν; Θα σπάνε τα νεύρα του προέδρου!

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 21/10