Αλάτι & Πιπέρι: Η υποψηφιότητα της κόρης του Αρναουτάκη για Ευρωβουλή, το κόμμα Κόκκαλη και η προανακριτική για τα Τέμπη
Η παραπολιτική στήλη της "Απογευματινής"
Άρωμα γυναίκας θα έχει από ό,τι φαίνεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Εκτός από τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου, η οποία έγινε διάσημη στο πανελλήνιο με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε για σεξουαλική παρενόχληση κατά του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη, υποψήφια για την Ευρωβουλή με το ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι και η Μαρία Αρναουτάκη, κόρη του περιφερειάρχη της Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θέλει σαν τρελός να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Χαριλάου Τρικούπη, ελπίζοντας ότι για την εκλογή της θα δώσει αγώνα και ο πατέρας της, που επίσης πριν γίνει περιφερειάρχης Κρήτης είχε θητεύσει ως ευρωβουλευτής του Γιώργου Παπανδρέου στο Στρασβούργο.
Ο... φορέας του Κόκκαλη
Άλλοι χάνονται γιατί ρεμβάζουν και άλλοι ψάχνονται, κοινώς τυρβάζουν, ώστε να μπερδεύουν, με τις αμφίσημες τοποθετήσεις τους, όσους θέλουν να τους προειδοποιήσουν ότι μαζί τους μπορεί και να μην κάνουν. Όπως η στάση του Πέτρου Κόκκαλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο «απειλεί» με τον σχηματισμό ενός ανεξάρτητου πολιτικού φορέα ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, που θα έχει ως στόχο να διεκδικήσει «αυτόνομα» τις ψήφους των πολιτών που εμφορούνται από την αγωνία των συνεπειών της κλιματικής κρίσης στον πλανήτη. Πάντως εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να δει τον Κόκκαλη στις Βρυξέλλες, μαζί με τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές του κόμματος, πλην του Στέλιου Κούλογλου που τον «αποχαιρέτησε» με αιχμές, θεωρώντας τον ακατάλληλο να ηγείται της Αριστεράς.
Για τα μάτια του κόσμου
«Γελάνε και τα σοβατοπιά», που λένε και στο χωριό μου, με την περίπτωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Ενώ πριν από τρία χρόνια είχε βρεθεί στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας για την αύξηση της περιουσίας του από τις επενδύσεις που έκανε στον τομέα των ακινήτων, κερδίζοντας και το προσωνύμιο «Παπασπιτούλης», εντούτοις δεν ίδρωσε το αυτί του και συνέχισε ακάθεκτος να παίζει μπάλα στο real estate, όπως αποδεικνύεται από την τελευταία δήλωση «Πόθεν Έσχες». Η πλάκα είναι ότι για τις αγοραπωλησίες που έκανε σε ακίνητα και στη συνέχεια τα αξιοποιούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αυξάνει τα έσοδά του τον είχε υποτίθεται αποδοκιμάσει και ο Αλέξης Τσίπρας και λίγο έλειψε να τον διαγράψει από το κόμμα το 2020. Τελικά ο Τσίπρας τού έδωσε συγχωροχάρτι με την ελπίδα ότι δεν θα το ξανακάνει. Τότε έβγαλε και η Κουμουνδούρου non paper εναντίον του, αναφέροντας ότι αναγνώρισε το λάθος του να λειτουργεί ως επενδυτής για τον πολλαπλασιασμό της ακίνητης περιουσίας του. Όμως αυτό το θέατρο ήταν για τα μάτια του κόσμου. Αριστεροί είναι, αλλά όχι ηλίθιοι. Μπορεί να κάνουν σαματά για την προστασία της πρώτης κατοικίας του κοσμάκη, αλλά άμα τους κάτσει καμιά καλή ευκαιρία για να επενδύσουν σε ατομικό επίπεδο δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Εδώ ο Τσίπρας βρήκε κατοικία πάνω στο κύμα με ενοίκιο 500 ευρώ, όταν ο Παπαδημούλης αγόραζε με τη σύζυγό του και νέα κατοικία στο Ψυχικό.
«Επιστήμονες» για την τσέπη τους
Τελικά η πολιτική για κάποιους είναι προσοδοφόρο επάγγελμα. Βλέπεις τι δηλώνουν στα «Πόθεν Έσχες» τους κάποιοι βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που δεν προέρχονται από πολιτικά ή επιχειρηματικά τζάκια, και καταλαβαίνεις πως η εμπλοκή τους με τα κοινά ή η κατά τα άλλα «ανιδιοτελής» θητεία τους στις υπηρεσίες του έθνους εξελίσσεται σε επιχειρηματική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς. «Επιστήμονες» γίνονται όταν πρόκειται να πολλαπλασιάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Πάντως καλό θα είναι κάποια στιγμή οι «ερωτώντες βουλευτές» που πλουτίζουν από την πολιτική να ελέγχονται και για τις παρεμβάσεις που κάνουν στη Βουλή, καθώς δεν είναι πάντα αθώες, αλλά μπορεί και να συνδέονται με την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.
«Σύγκρουση για τα Τέμπη»
Από τη χθεσινή συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στη Βουλή θα σταθώ στις διαρροές που έγιναν και από τις δύο πλευρές για την τραγωδία των Τεμπών. Και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να καταθέσει αίτημα στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στην οποία θα συμπεριλάβει και την αναζήτηση ευθυνών από την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με υπουργό τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό ψάχνεται με τους δικηγόρους του για να μη βρεθεί μπλεγμένος για την περίφημη σύμβαση 717. Στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη στοχοποιήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία των Τεμπών, ο Κασσελάκης πώς θα αντιδράσει; Θα δώσει το «πράσινο φως» για να ελεγχθούν και οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο επί σειρά ετών επιστήθιος φίλος του Νίκου Παππά Χ. Σπίρτζης; Θα μάθουμε προσεχώς...
* Επειδή από χθες κυκλοφορούν διάφορες φήμες στην πολιτική και τη δημοσιογραφική πιάτσα, που φέρουν τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση να έχει αποδεχτεί τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου, την οποία στήριξε για την αρχηγία του κόμματος, καλό θα είναι εκ μέρους του να υπάρξει μια υπεύθυνη απάντηση. Ή έστω μια διάψευση από την Έφη Αχτσιόγλου.