Τις τελευταίες μέρες, επ’ αφορμή των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, διενεργούνται κάτι μυστικές δημοσκοπήσεις, κυρίως εσωτερικής κατανάλωσης. Αν δεν το καταλάβατε, τα κόμματα και ενίοτε κάποιες πρεσβείες, θέλοντας να έχουν έναν μπούσουλα, παραγγέλνουν έρευνες για να δουν πώς κινείται ο κόσμος. Σε δύο από τις τρεις έρευνες που διενεργήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η Ν.Δ. δείχνει να έχει «σπάσει το φράγμα» του 40%, θυμίζοντας σε πολλά σημεία τη δυναμική που κατέγραφε μετά τις εκλογές του ’19. Ο δε Μητσοτάκης δείχνει να μην έχει αντίπαλο, αφού σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες προηγείται των βασικών του αντιπάλων, με τον μόνο που τον «απειλεί» να είναι ο σύντροφος Δημήτρης Κουτσούμπας. Το ενδιαφέρον στις φρέσκιες έρευνες έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει πλέον με το να «σπάσει το φράγμα» του 10%. Και να φανταστείτε ότι εδώ μιλάμε για δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν δύο-τρεις μέρες πριν αποφασίσουν οι Σκουρλέτης, Φίλης, Βούτσης και οι υπόλοιποι να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου, κουνώντας (κομματικό) μαντίλι στον πρόεδρο Κασσελάκη.

Επισπεύδει η Κεραμέως τον ανασχηματισμό Χρυσοχοΐδη

Σε ανοικτή γραμμή (πιο ανοικτή δεν έχω ξαναδεί) επικοινωνίας βρίσκονται οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας, Νίκη Κεραμέως και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντίστοιχα, προκειμένου μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχει βγει η προκήρυξη για τις θέσεις των 160 διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Το γεγονός ότι θα προκηρυχθούν όλες οι θέσεις αντιλαμβάνεστε ότι είναι πρωτόγνωρο, αφού κατά το παρελθόν ο κάθε υπουργός διόριζε τους δικούς του και, όταν έφευγε, παρακάλαγε τον διάδοχό του να τους κρατήσει. Κάπως έτσι φτάσαμε στη διάλυση του ΕΣΥ, αφού τα νοσοκομεία διοικούνταν από μηχανικούς, ψυκτικούς και, κυρίως, εκλεκτούς. Ο νόμος Κεραμέως, που μπορεί να «χαλάει» τους βολεμένους των κομματικών γραφείων, έρχεται να βάλει μια τάξη στο διαχρονικό μπάχαλο. Προς την κατεύθυνση της επίσπευσης του διαγωνισμού, έχουν εκδοθεί ήδη οι πρώτες υπουργικές αποφάσεις, με τον υπουργό Χρυσοχοΐδη να αποθεώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί την υπουργό Νίκη. Και να φανταστείτε ότι ο Μισέλ δεν χρωστάει σε κανέναν καλή κουβέντα, αν δεν την αξίζει πραγματικά.

Διαλύεται το «Κόκκινο» του ΣΥΡΙΖΑ

Και τι δεν θα έγραφε η καθ’ όλα εξαιρετική συνάδελφος Αντζελα Νταρζάνου, αν η Ν.Δ. είχε στην ιδιοκτησία της ραδιόφωνο και ένα πρωί αποφάσιζε ο πρόεδρος Μητσοτάκης να διώξει τέσσερις δημοσιογράφους που ενοχλούσαν τη γοητεία του. Ολόκληρες σελίδες στην «Αυγή» της Αριστεράς, των αξιών και, κυρίως, των συνδικαλιστών. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα πράξει, όμως, και μπροστά στις τέσσερις απολύσεις των συναδέλφων από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Δεν θα αναφερθώ στα όσα έγραψε στο Facebook ο Νίκος Σβέρκος, ένας δημοσιογράφος που, εκτός των άλλων, έδινε σκληρές μάχες για τον ΣΥΡΙΖΑ πρωινιάτικα (και όχι μόνο) στα τηλεοπτικά παράθυρα. Απλά θα επισημάνω ότι δεν ήταν ο μόνος που απολύθηκε την Παρασκευή από το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ακόμα τρεις. Πρόκειται για τους Θεόφιλο Σιχλετίδη, Σπύρο Ραπανάκη και Γιάννη Σμυρλάκη. Επειδή προσπάθησα να μάθω περισσότερα για το παρασκήνιο των απομακρύνσεων και δεν έμαθα, περιμένω πώς και πώς τη βαριά πένα της Νταρζάνου για να ενημερωθώ σχετικώς. Εκτός κι αν πλέον, με αυτά που βλέπει, έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι και τόσο ελεύθερη η πένα της στις σελίδες της «Αυγής».

Σκέψεις για κλείσιμο της «Αυγής»

Μιας και το ’φερε η κουβέντα, να σας πω ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης, βλέποντας τα οικονομικά του κόμματος, εξετάζει σοβαρά (πλέον) μια παλιότερη ιδέα, που προέτρεπε τον Τσίπρα να αναστείλει την ημερήσια έκδοση της «Αυγής», διατηρώντας σε κυκλοφορία μόνον την έκδοση της Κυριακής. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ξέρει καλά από νούμερα και μη έχοντας τον συναισθηματισμό που έχει, για παράδειγμα, ο Καρτερός, είναι πολύ πιθανόν να «τραβήξει» αιφνιδιαστικά ένα λουκέτο στην ημερήσια «Αυγή». Αν κρίνω από τη γενικότερη αναταραχή που επικρατεί στα κομματικά Μέσα της Κουμουνδούρου, δεν αποκλείω να δούμε το λουκέτο να έρχεται πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που πρέπει να καταλάβουν οι συνάδελφοι σε «Αυγή» και «Κόκκινο» είναι ότι ο Κασσελάκης αρκείται (και με το παραπάνω) στα βιντεάκια του ΤikΤok.

! Μέρες που είναι, θέλω να σας ενημερώσω για κάτι πληροφορίες που φτάνουν στ’ αυτιά μου σε σχέση με μια συντονισμένη αντίδραση μιντιαρχών, οι οποίοι (λέει) είναι ενοχλημένοι από κάτι πράγματα που ειλικρινά δυσκολεύομαι να τα αποκωδικοποιήσω.

Συνάντηση Μαρινάκη με τον Κύπριο ομόλογό του

Στο περιθώριο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, συναντήθηκε (το πρωί της Παρασκευής) με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και για περιφερειακά θέματα, όπως η Ενέργεια, το Μεταναστευτικό, τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, το Κυπριακό, αλλά και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν για συνεχή επαφή και περαιτέρω συνεργασία, ενώ πηγές αναφέρουν ότι εκτενώς συζητήθηκε το ζήτημα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Πέραν των τυπικών, που δεν σας κρύβω ότι έχουν αρχίσει να με κουράζουν, από τη συνάντηση προέκυψε και κάτι πιο προσωπικό. Οπως έγινε γνωστό, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη και θυμήθηκε τις μάχες που δόθηκαν με την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτική εκπαίδευση στα χρόνια της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου. Το ίδιο και ο εκπρόσωπος Μαρινάκης στα χρόνια του στη Νομική Κομοτηνής, ο οποίος, μάλιστα, βάζει συνεχώς ψηλά στην ατζέντα την ανάγκη αναθεώρησης του Αρθρου 16 για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Ραγδαίες εξελίξεις στις υποκλοπές

Από την παρθενική της κιόλας εμφάνιση στην έντυπή της υπόσταση, η στήλη σάς είχε αποκαλύψει κάτι ψιλά σε σχέση με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και τα όσα πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας. Τις τελευταίες ημέρες νομίζω ότι οι πάντες έχουν αντιληφθεί πως υπάρχει μια έντονη κινητικότητα, που αποτυπώνεται, άλλωστε, και σε μια σειρά από δημοσιεύματα. Ωστόσο, πέραν των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από αξιόπιστη πηγή μαθαίνω ότι τρεις δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν από την αρχή με την υπόθεση των υποκλοπών έχουν ήδη καταθέσει σε Αρειο Πάγο, Οικονομική Εισαγγελία και στην Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Μάλιστα, ένας εξ αυτών φέρεται να κατέθεσε και κάπου αλλού, που δεν κατάφερα να μάθω πού, κάτι στοιχεία που αφορούν τους ελεγχομένους και τον ίδιο. Για να σας βγάλω από την περιέργεια, τα συγκεκριμένα στοιχεία σχετίζονται με κάτι ψήγματα απειλών που φέρεται να έχει δεχτεί ο εν λόγω. Θα αποφύγω να επεκταθώ επί του θέματος, γιατί φοβάμαι ότι, μέρες που είναι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να με βάλουν κι εμένα στη λίστα αυτών που έχουν προγραφτεί για να συναντηθούν με τον δημιουργό τους (δηλαδή τον Ιησού Χριστό).

! ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» της Κυριακής