Στις επαφές που είχε τις τελευταίες ώρες ο Τσίπρας με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ύποπτοι φυγής δεν εισέπραξε μόνο αρνητικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο ο Κασσελάκης προσβάλλει τους αγώνες που έδωσαν για να γίνει η Αριστερά κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός, αλλά έγινε αποδέκτης και διαμαρτυριών που τον αφορούσαν προσωπικά. Ο Τσίπρας τα «άκουσε» από κάποιους βουλευτές με τους οποίους επικοινώνησε, με σκοπό να τους πείσει να μην αποχωρήσουν, επειδή δεν αντέδρασε άμεσα, όταν το επιτελείο του Κασσελάκη στήριξε την προεκλογική του καμπάνια επάνω σε θεωρίες συνωμοσίας περί «εξώθησής» του σε παραίτηση μετά την ήττα των εθνικών εκλογών. Επίσης, στις επικοινωνίες που είχε μαζί τους δέχτηκε παράπονα γιατί δεν έβαλε βέτο, ενώ θα μπορούσε να το κάνει, στην τοποθέτηση του Πολάκη σε ρόλο υπερσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε πως απ’ την ώρα που ανέλαβε δράση στο παρασκήνιο ο Τσίπρας, ο αψύς Κρητικός έχει κόψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις πολλές μαγκιές απέναντι στους «αντιφρονούντες». Ίσως γιατί αντιλαμβάνεται πως μπορεί να φάει το «κεφάλι» του, εάν κάποιοι θέσουν ως όρο για την παραμονή τους στην ΚΟ την απομάκρυνσή του από τη θέση του υπερσυντονιστή των τομεαρχών.

Ποτέ δεν θα το... σήκωνε

Αν και κυκλοφορεί ως φήμη, μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται εάν ο Τσίπρας προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Αχτσιόγλου ζητώντας της να ρίξει νερό στο κρασί της και να μην οδηγηθεί ο χώρος σε πλήρη διάλυση με την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Προφανώς τα μηνύματά του θα της τα μετέφεραν τις προηγούμενες ημέρες οι Ηλιόπουλος και Σακελλαρίδης με τους οποίους συναντήθηκε. Εκείνος που, μάλλον, δεν θα του σήκωνε το τηλέφωνο, αποφεύγοντας οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του αυτές τις ώρες, είναι ο σύζυγος της Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος. Τους λόγους μάλλον τους γνωρίζει καλύτερα ο Τσίπρας.

Πολύ φανατικός ο Νίκος Καρανίκας

Ο πρώην σύμβουλος του Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, έχει εξελιχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έναν από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη. Χθες, στην προσπάθειά του να καταδείξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τον Κασσελάκη, έκανε αναπαραγωγή μιας είδησης σε σχέση με την τηλεθέαση της εκπομπής του Χατζηνικολάου, όπου εμφανίστηκε ο αγαπημένος του πρόεδρος, σημειώνοντας πως τη συνέντευξή του την παρακολούθησαν 2.000.000 τηλεθεατές. Βέβαια, κάποιοι δεν συμμερίστηκαν τους υπολογισμούς που ανέδειξε ο Καρανίκας, επισημαίνοντάς του πως τα νούμερα της τηλεθέασης δεν είναι αναλογικά επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

 «Μεγαλεία» ο... Χαρίτσης

Από τον Στ. Κασσελάκη πληροφορηθήκαμε πως για «σκιώδη» υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε τον βουλευτή του κόμματος Αλέξη Χαρίτση στον οποίο είχε κάνει μάλιστα και σχετική πρόταση, αλλά ο Μεσσήνιος πολιτικός και εις εκ των υποστηρικτών της Αχτσιόγλου δεν την αποδέχτηκε. Νομίζω πως αυτή την «αποκάλυψη» καλό θα ήταν να την είχε αποφύγει στη συνέντευξη που έδωσε στον Χατζηνικολάου, γιατί είναι σαν να υποτιμά τις ικανότητες και τις γνώσεις του Νίκου Παππά, που είναι τώρα τομεάρχης Οικονομικών. Δεν είναι και λίγο να σου λέει ο αρχηγός πως πρώτη μου επιλογή ήταν ο Χαρίτσης και εσύ βρέθηκες στη θέση αυτή από τον πάγκο των αναπληρωματικών.

Ο καθυστερημένος εγγυητής της ενότητας

Σύμφωνα με την Ξενογιαννακοπούλου, ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή παραμένει εγγυητής της ενότητας του κόμματος. Δεν ξέρουμε εάν κάνει πλάκα με τον ισχυρισμό της, αλλά οι εξελίξεις αποδεικνύουν μέχρι τώρα το ακριβώς αντίθετο. Γιατί εάν όντως ο Τσίπρας ήθελε να περιφρουρήσει την συνοχή και την ενότητα του κόμματος, θα έπρεπε να είχε αναλάβει δράση πριν από την τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ. Όχι εκ των υστέρων που η μία «διάσπαση» στο χώρο διαδέχεται την άλλη.

* Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης δηλώνει πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο Τσίπρας σκοπεύει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή με δικό του κόμμα. «Στην παρούσα φάση, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, αν και δεν γνωρίζω τις προθέσεις του. Νομίζω ότι δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό του. Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ως τώρα είναι πολιτικά ορθός. Η αποστασιοποίησή του ήταν ειλικρινής και έμπρακτη. Αντιλαμβανόμενος ότι είναι μια κρίσιμη καμπή για το κόμμα, νομίζω ότι η παρέμβασή του είχε πάλι υγιείς προθέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών».

 

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή