Προχθές το βράδυ στην ταβέρνα «Γίδι» στην περιοχή της Μεταμόρφωσης ο ιδιοκτήτης του «Documento», Κώστας Βαξεβάνης, οργάνωσε μια εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την έκδοση της εφημερίδας του.

Εκεί πήγε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας νωρίτερα αποχωρήσει αιφνιδιαστικά από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου παρέστη ως ομιλητής στο βιβλίο που είχαν γράψει για αυτόν οι καθηγητές Ξενοφών Κοντιάδης και Αντώνης Λιάκος, τους οποίους κατάφερε να εξευτελίσει τόσο με τις απαντήσεις που τους έδωσε κατά τη διάρκεια της σύντομης εμφάνισής του στην εκδήλωση όσο και με την κίνησή του να σηκωθεί και να φύγει αναπάντεχα, αφήνοντάς τους στα κρύα του λουτρού.

Κανονικά έπρεπε να τους εξηγήσει πως, επειδή το συγγραφικό τους πόνημα είναι «αέρας κοπανιστός», «φεύγω να πάω στο “Γίδι”, όπου με περιμένει ο Βαξεβάνης μαζί με τον Ματζουράνη, για να μη μείνω και νηστικός». Και φυσικά εκεί που πήγε πέρασε καλύτερα και έφαγε και τα μπριζολάκια του.

Ενημέρωση για τον κάμπο

Συνεχίζονται τα «σεμινάρια» από τους υπουργούς της κυβέρνησης στους «γαλάζιους» βουλευτές, με αντικείμενο την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα που τρέχουν και άπτονται του κυβερνητικού έργου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης, και ο υφυπουργούς, Δ. Σταμενίτης, ενημέρωσαν χθες, Τρίτη, τους «γαλάζιους» της Βουλής, κυρίως τους προερχόμενους από εκλογικές περιφέρειες με αγροτική παραγωγή, για τις προτεραιότητες του ΥπΑΑΤ, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ, στην τόνωση της αγροτικής οικονομίας και την στήριξη των παραγωγών και των κτηνοτρόφων. Άλλωστε, τα αγροτικά ζητήματα αυτή την περίοδο, μετά και την καταστροφή στη Θεσσαλία, αποτελούν πεδίο ζωηρής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση και στόχος της ΝΔ είναι να είναι άριστα ενημερωμένοι οι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς παράταξης για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο mr. America για τάξις, ηθική και νοικοκυραίους

Επειδή τυγχάνει να έχω καλές πηγές στην περιοχή του Μετς, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κασσελάκης, με τον σύζυγό του, Τάιλερ, έχουν επιλέξει ως τόπο διαμονής τους, θα σας μεταφέρω την εξής πληροφορία: Όταν ο Στέφανος, που γοητεύεται να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα, έσκασε για πρώτη φορά μύτη στην οδό Αναπαύσεως τον περασμένο Αύγουστο, στις συνομιλίες που είχε με τους επαγγελματίες της περιοχής, δίχως φυσικά αυτοί να πιστεύουν πως θα γίνει τελικά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο «αριστεροσύνη» δεν τους πούλαγε. Το αντίθετο ακριβώς. «Εμείς ως οικογένεια είμαστε πιο δεξιοί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αλλά «ο μόνος τρόπος για να βοηθήσω τον τόπο μου και να τα αλλάξω όλα στην Ελλάδα είναι η δράση μου μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ», ήταν το μήνυμα που τους έστελνε.

Χωρίς να θέλω να εκθέσω τις πηγές μου, ο λόγος που καταγράφω όλα τα παραπάνω είναι επειδή ο κυρ Στέφανος θέλει να κρυφτεί, αλλά ο «κυρ Παντελής» που κρύβει μέσα του δεν τον αφήνει. Μόνος του αποκάλυψε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι το δόγμα που θέλει να υπηρετήσει είναι «νόμος, τάξη και ηθική». Η κοσμοθεωρία του κυρ Στέφανου περί «ευταξίας» έρχεται να ανατρέψει πλήρως το δόγμα της «άτακτης» και «ατίθασης» Αριστεράς, της αντίστασης και της ανυπακοής, του κινήματος «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το νέο που κομίζει στην Ελλάδα που ονειρεύεται «είναι η επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Στην Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους, είχε ενδιαφέρον για τον γείτονά του». Μόνο πως θα κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα δεν εγγυήθηκε.

Με βιολιά στην «Τράτα»

Τι ήθελα και έγραφα τις προηγούμενες ημέρες για τους δύο μεγάλους έρωτες με τους οποίους ασχολείται και το πολιτικό ρεπορτάζ; Δηλαδή τα ζεύγη Στέφανου Κασσελάκη - Τάιλερ Μακμπέθ και Κώστα Πλεύρη - Τζώρτζιας Σιακαβάρα. Συνεχώς δέχομαι μηνύματα και φωτογραφίες για τις εξόδους τους από πληροφοριοδότες της στήλης. Χθες το βράδυ ο Κώστας Πλεύρης με την αγαπημένη του σύντροφο Γεωργία Σιακαβάρα δείπνησαν στη γνωστή ψαροταβέρνα «Τράτα» στην οδό Θεμιστοκλέους στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα ο Πλεύρης, που ζει τον έρωτά του σαν 25άρης, κάλεσε στο τραπέζι και μία πλανόδιο μουσικό για να τους κάνει καντάδα, πριν το κατάστημα αρχίσει να σερβίρει τις σουπιές, τις γαρίδες και τη σφυρίδα. Όπως μου μετέφεραν αυτήκοοι μάρτυρες, το κομμάτι που έπαιζε η πλανόδιος μουσικός με το βιολί της ήταν από την ταινία «Ο Νονός».

____________2023-11-22__10_35_36___


* Εκτός απ’ τους έξι με επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούνται ύποπτοι φυγής από την ΚΟ του κόμματος, όταν δώσει το σχετικό σήμα η Έφη Αχτσιόγλου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι πέντε συνάδελφοί τους, οι οποίοι στην κυριολεξία «βασανίζονται» τις τελευταίες ώρες και δεν ξέρουν εάν πρέπει να παραμείνουν υπό την ηγεσία του Στ. Κασσελάκη ή να αναλάβουν το ρίσκο της αποχώρησης. Πρόκειται για τους Δ. Καλαματιανό, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Χρήστο Γιαννούλη και Γιώργο Ψυχογιό. Επίσης, όπως έχουμε ξαναγράψει, πρόσωπο-κλειδί θεωρείται και η σύντροφος του Γ. Ραγκούση, βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίνα Κοντοτόλη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή