"Ανέλαβα την αντικειμενική πολιτική ευθύνη όχι μόνο για τη δική μου θητεία, αλλά και για τις θητείες όλων των προκατόχων μου. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για τα πολιτικά ήθη της χώρας μας" ήταν τα λόγια του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή κατά την ομιλία του στην συζήτηση επι των προτάσεων για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που έχουν αιτηθεί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ.

Η παραίτησή μου όμως είχε και μια ακόμη σημαντική πτυχή. Να μη μείνει ίχνος σκιάς, η παραμικρή υπόνοια ότι με την παραμονή μου στη θέση του υπουργού θα μπορούσα να επηρεάσω με οιονδήποτε τρόπο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Είμαι λοιπόν ο πρώτος που επιθυμώ να χυθεί άπλετο φως", ανεφερε με σπασμένη φωνή εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

6037465
6037658
6037681
6037684

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο Κώστας Καραμανλής βγήκε από την αίθουσα της Ολομέλειας και διέσχισε τον διάδρομο όταν άκουσε πίσω του γαλάζιους βουλευτές που έτρεξαν να τον στηρίζουν και να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη στο προσωπο του.

Ο πρώην υπουργός περικυκλωθηκε από τους Άδωνι Γεωργιάδη, Τάσο Χατζηβασιλειου, Δημήτρη Μαρκόπουλο, Θάνο Πλεύρη, Μπάμπη Αθανασίου που τον αγκάλιασαν σαν ασπίδα, δηλώνοντας πως είναι δίπλα του.