O πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα ήταν το πρόσωπο που ενημέρωσε για την ακύρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ. Μπορεί ο Σούνακ σε αυτό να ακολούθησε τον ορθό διπλωματικό δρόμο, ωστόσο το μεγάλο λάθος των Βρετανών ήταν όταν πρότειναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό.  Όπως ήταν αναμενόμενο, η ελληνική αποστολή απέρριψε αμέσως το σχετικό αίτημα. Με αφορμή το χθεσινό δημοσιεύμα του Big Mouth του powergame.gr σχετικά με τη συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, η στήλη διευκρινίζει σήμερα ότι αυτή αφορά κυρίως το Βρετανικό Μουσείο. Σε αυτό το επίπεδο έχουν προχωρήσει οι επαφές και έχει γίνει η συζήτηση που σχετίζεται με τον δανεισμό για 15 χρόνια.

Δείτε εδώ: Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι προχωρημένες επαφές Μητσοτάκη για την επιστροφή τους, ο ''σκελετός'' της συμφωνίας και η σύμβαση των 15 ετών

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Το πρόσωπο που ενημέρωσε για την ακύρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του ήταν ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα. Τουλάχιστον σε αυτό ο Σούνακ ακολούθησε τον ορθό διπλωματικό δρόμο. Εκεί που τα έκαναν και πάλι σαλάτα οι Άγγλοι ήταν όταν πρότειναν ο πρόεδρος Μητσοτάκης να συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό. Είναι σαν να λέμε ότι θα έρθει στην Αθήνα ο Μακρόν, θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο, λίγο πριν συναντηθούν θα του την ακυρώσει και θα εμφανιστεί ο πρέσβης να του πει να δει τον Παναγιώτη Πικραμμένο. Στα σοβαρά τώρα, να σημειώσω ότι η ελληνική αποστολή απέρριψε αμέσως το σχετικό αίτημα. Να δει δηλαδή ο Μητσοτάκης τον βοηθό του Σούνακ.

! Η συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αφορά κυρίως το Βρετανικό Μουσείο. Σε αυτό το επίπεδο έχουν προχωρήσει οι επαφές. Εκεί έχει γίνει η συζήτηση που σχετίζεται με τον δανεισμό για 15 χρόνια.