Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες πέρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ µαίνονται οι αποσχιστικές τάσεις και, µετά το δεύτερο κύµα διάσπασης, το ένα µετά το άλλο τα στελέχη του κόµµατος αποχωρούν. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της στήλης «Big Mouth» του powergame.gr, που είχε προαναγγείλει το εν λόγω ταξίδι.

«Η τριήµερη απόδραση κρίθηκε αναγκαία, αφού ο επικεφαλής της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θέλει, µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας και την κοµµατική γραφειοκρατία, να κάτσει να σκεφτεί τα µελλούµενα. Αν κατάλαβα καλά, πηγαίνει στις Σπέτσες για να λάβει κρίσιµες αποφάσεις», έγραφε την περασµένη Παρασκευή το «Big Mouth».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ήθελε να αποφορτιστεί από την καθηµερινότητά του και να χαλαρώσει, κατάφερε να γίνει... viral µέσα σε µερικά δευτερόλεπτα µε την κίνησή του να γίνει για λίγο… µπάρµαν. Στην εν λόγω φωτογραφία, µάλιστα, την οποία δηµοσίευσε µε ανάρτησή του στο Facebook ο δηµοσιογράφος της ΕΡΤ ∆ηµήτρης Κοτταρίδης, εµφανίζεται χαλαρός και χαµογελαστός να κερνάει πολλά σφηνάκια τους θαµώνες.

Οι εργασίες στο σπίτι της οικογένειας, η επίβλεψή τους από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και όλα όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί του Σαρωνικού

Τι κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία διάλυσης, µε δεκάδες στελέχη να φεύγουν καθηµερινά; Αυτό δεν φαίνεται να αγχώνει ιδιαίτερα τον πρόεδρο του κόµµατος, Στέφανο Κασσελάκη.

Την επόµενη µέρα ο Στ. Κασσελάκης δέχτηκε πρόσκληση από τους µαθητές της Γ’ Λυκείου Σπετσών και τους γονείς τους να πάει στη γιορτή που διοργάνωσαν, για να συγκεντρώσουν χρήµατα για την πενθήµερη εκδροµή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε µε χαρά την πρόσκληση και όχι µόνο εµφανίστηκε στην κεντρική αίθουσα του κινηµατογράφου «Τιτάνια», αλλά µίλησε µε όλους και έβγαλε πολλές φωτογραφίες, ενώ, λίγο πριν αποχωρήσει από τη γιορτή, προσέφερε 1.000 ευρώ στον κουµπαρά της Γ’ Λυκείου για την εκδροµή, χαρίζοντας χαµόγελα σε µαθητές και δασκάλους. «Αυτό που είδα δεν το έχω ξαναδεί πραγµατικά. Τα παιδιά γαντζώνονταν πάνω του, ούρλιαζαν! ∆εν έχω δει τέτοια λατρεία. Εγινε πανικός στην αίθουσα µε το που εµφανίστηκε. Του έδειξαν µεγάλη αγάπη και εκείνος συγκινήθηκε», δηλώνει στο «Secret» ο πρώην αντιπρόεδρος των εστιατόρων στις Σπέτσες και ιδιοκτήτης του «Μουράγιου», Μανώλης Σύρµας, ο οποίος γνωρίζει τον Στ. Κασσελάκη από όταν ήταν 15 ετών και είναι φίλος του µέχρι σήµερα. «Τον ξέρω από µικρό παιδί, που ερχόταν στις Σπέτσες. Τον λατρεύουν όλοι εδώ, όπως και εκείνος.

syrmas-manolis
Ο Μανώλης Σύρμας

Μιλάει µε όλους και λατρεύει το νησί µας. Κάτσαµε για φαγητό όταν ήρθε στην Ντάπια και το τηλέφωνό του δεν σταµατούσε λεπτό. Ερχονταν παιδάκια ακόµα και 5 χρόνων, του µιλούσαν και ήθελαν να φωτογραφηθούν µαζί του. ∆εν µπορούσαµε να βάλουµε µπουκιά στο στόµα µας.

Εκείνος, χαµογελαστός µε όλους», εξηγεί ο κύριος Σύρµας, που δεν τον ακολούθησε µετά στο µπαρ όπου… µοίραζε τα σφηνάκια, αλλά δεν του έκανε εντύπωση.

«Και εδώ που ήµασταν, πήγε µόνος του και έφερε τα ποτά. Φώναζε στους σερβιτόρους: “Θα έρθω εγώ να τα πάρω, παιδιά”», τονίζει και µιλά για το όραµά του: «Από 15 ετών µέχρι σήµερα ο Στέφανος δεν έχει αλλάξει καθόλου. Θέλει να κάνει µια νέα Αριστερά, να καθαρίσει από όλους που θα του τραβούσαν το χαλί.

Εγώ είµαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει, έχει νέες ιδέες και πολλή όρεξη. Και είναι απλός, όπως και ο Τάιλερ», δηλώνει ο Μανώλης Σύρµας. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιστρέψει στις Σπέτσες µέσα στο 2023, για να επιβλέψει κάποιες εργασίες στο σπίτι του, αλλά και για να δει κάποιους φίλους στο νησί που δεν πρόλαβε.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 2/12