Μη κρατικά ΑΕΙ: Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από "συστάσεως του ελληνικού κράτους" και η "δυσκολία" του Κασσελάκη
Η σημαντικότερη μεταρρύθμιση επί των ημερών της πρώτης, αλλά και της δεύτερης θητείας Μητσοτάκη
Στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων αναφέρεται η στήλη big mouth του powergame.gr, κάνοντας λόγο για τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση επί των ημερών της πρώτης, αλλά και της δεύτερης θητείας Μητσοτάκη, που έρχεται να προσγειώσει μια χώρα του δυτικού κόσμου σε αυτά που ισχύουν σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη. Η στήλη δυσκολεύεται, επίσης, να εντοπίσει διέξοδο φυγής για τον πρόεδρο Κασσελάκη, που ως γνωστόν φοίτησε σε ένα πανεπιστήμιο, σαν κι αυτά που θέλει να φτιάξει στην Ελλάδα η κυβέρνηση.
- Βλέποντας το νομοσχέδιο του συναγωνιστή Πιερρακάκη, δυσκολεύομαι να εντοπίσω διέξοδο φυγής για τον πρόεδρο Κασσελάκη, που ως γνωστόν φοίτησε σε ένα πανεπιστήμιο, σαν κι αυτά που θέλει να φτιάξει στην Ελλάδα η κυβέρνηση. Ακόμη όμως πιο δύσκολη εκτιμώ ότι θα είναι η θέση του εκλεγμένου στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ Όθωνα Ηλιόπουλου. Οι συγκεκριμένοι δύο, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης που θα εξελιχθεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα δικαιολογήσουν το «όχι» στα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, όταν οι ίδιοι έχουν αποφοιτήσει από τέτοια πανεπιστήμια, με τη μόνη διαφορά ότι ήταν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.
Τι αναφέρει η στήλη big mouth
-Αν μου ζητούσε κανείς να ξεχωρίσω προς βράβευση τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση επί των ημερών της πρώτης, αλλά και της δεύτερης θητείας Μητσοτάκη, ανεπιφύλακτα, θα κατέληγα στο σχέδιο που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Πιερρακάκη για τα μη κερδοσκοπικά (μη κρατικά) πανεπιστήμια. Ενδεχομένως να μιλάμε και για την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από «συστάσεως του ελληνικού κράτους» για να θυμηθώ τον σύντροφο Μίμη Παπαγγελόπουλο. Μιλάμε για το απόλυτο νομοσχέδιο, που έρχεται να προσγειώσει μια χώρα του δυτικού κόσμου σε αυτά που ισχύουν σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη.- Βλέποντας το νομοσχέδιο του συναγωνιστή Πιερρακάκη, δυσκολεύομαι να εντοπίσω διέξοδο φυγής για τον πρόεδρο Κασσελάκη, που ως γνωστόν φοίτησε σε ένα πανεπιστήμιο, σαν κι αυτά που θέλει να φτιάξει στην Ελλάδα η κυβέρνηση. Ακόμη όμως πιο δύσκολη εκτιμώ ότι θα είναι η θέση του εκλεγμένου στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ Όθωνα Ηλιόπουλου. Οι συγκεκριμένοι δύο, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης που θα εξελιχθεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα δικαιολογήσουν το «όχι» στα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, όταν οι ίδιοι έχουν αποφοιτήσει από τέτοια πανεπιστήμια, με τη μόνη διαφορά ότι ήταν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.