Αναφανδόν υπέρ των αλλαγών που προωθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τάσσεται ο Κώστας Ανδρουλάκης. Ο Ηρακλειώτης δεύτερος ξάδερφος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βγήκε δημοσίως και διατύπωσε το παράπονο ότι ενώ ζει με τον σύντροφό του εδώ και χρόνια, δεν έχουν καταφέρει να δώσουν στα παιδιά τους την ελληνική ιθαγένεια. «Πρακτικά έχουμε μια οικογένεια η οποία αναγνωρίζεται πλήρως στην Αγγλία, αλλά όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα δεν έχουμε καμία νομική υπόσταση. Δεν μπορώ να τους δώσω ελληνική ιθαγένεια, στερούνται κληρονομικών δικαιωμάτων…», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ανδρουλάκης. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, o ξάδερφος του Νίκου Ανδρουλάκη, τον οποίο για τους δικούς του λόγους κάνει σαν να μην τον γνωρίζει, είναι πολύ πιθανόν στις επόμενες εκλογές να ψηφίσει Μητσοτάκη, αφού είναι ο εκείνος που του λύνει διά νόμου το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ του δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσει ως απόδημος Έλληνας.

Tι αναφέρει η στήλη "Big Mouth»

– Αφού ξεπέρασε οριστικά και αμετάκλητα τον φόβο της φυγής στην Ευρώπη του προέδρου Μητσοτάκη, από προχθές έχει ξανανιώσει, κάνοντας μέχρι και πολιτικές αναλύσεις η θεία από τα Χανιά. Και δεν μιλάμε για αναλύσεις του καφενείου, αλλά για βαρύ πολιτικό σχολιασμό, επιπέδου Πρετεντέρη. Σε επικοινωνία που είχα μαζί της, η θεία μου είχε αντιληφθεί τις δηλώσεις που είχε κάνει ο gay δεύτερος ξάδερφος του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Ένας Κρητικός, για να ακριβολογώ Ηρακλειώτης, που, όπως μου είπε η θεία μου, ζει με τον άντρα του και τα δυο τους παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία. Ο gay ξάδερφος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βγήκε δημοσίως και διατύπωσε το παράπονο ότι ενώ ζει με τον σύντροφό του εδώ και χρόνια, δεν έχουν καταφέρει να δώσουν την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά τους.

– «Πρακτικά έχουμε μια οικογένεια η οποία αναγνωρίζεται πλήρως στην Αγγλία, αλλά όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα δεν έχουμε καμία νομική υπόσταση. Δεν μπορώ να τους δώσω ελληνική ιθαγένεια, στερούνται κληρονομικών δικαιωμάτων…», είπε ο Κώστας Ανδρουλάκης, που, όπως μαθαίνω από τη θεία μου (που πλέον έχει και ρόλο ρεπόρτερ της στήλης), είναι δεύτερος ξάδερφος του προέδρου Νίκου. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς τους είναι πρώτα ξαδέρφια. Η 84χρονη θεία Αργυρώ, που, όπως έχετε αντιληφθεί, είναι μέχρι το… κόκαλο με τον Μητσοτάκη (τον Κυριάκο), θεωρεί ότι υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο Μητσοτάκη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Ανδρουλάκης. Και αυτός, σύμφωνα με τη θεία, συνδέεται με το γεγονός του δίκαιου αιτήματος που διατύπωσε στον δημόσιο διάλογο ο gay ξάδερφος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο για τους δικούς του λόγους κάνει σαν να μην τον γνωρίζει! Η θεία μου θεωρεί πολύ πιθανόν ο Κώστας Ανδρουλάκης να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές Μητσοτάκη, αφού, σε αντίθεση με τον δεύτερο ξάδερφό του, είναι ο ηγέτης που του λύνει διά νόμου το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ του δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσει ως απόδημος Έλληνας.