∆εν χάνει τα Oscar με τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Μητσοτάκη

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καλό θα είναι να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, κατηγορώντας τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τάχα μου σκηνοθετεί γεγονότα, χρησιμοποιώντας για «κομπάρσους» μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Το ζευγάρι των νέων στο Γαλάτσι, την οικία του οποίου επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε δεχθεί να μιλήσει δημοσίως για το κοινωνικό πρόγραμμα «Σπίτι μου». Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που το επιτελείο της Κουμουνδούρου επιχειρεί να τους εμφανίσει ως «ηθοποιούς», θα έπαιζαν θέατρο, λέγοντας ψέματα, εφόσον δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το επίμαχο πρόγραμμα. Επωφελήθηκαν από αυτό, ήταν δικαιούχοι και δέχθηκαν να το δημοσιοποιήσουν. Πάντως ας μην ανησυχούν στην Κουμουνδούρου. Τα Oscar καλύτερης σκηνοθεσίας ή ηθοποιίας στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας δεν πρόκειται να τα χάσουν, καθώς στην τέχνη της παραπλάνησης της κοινής γνώμης είναι ασυναγώνιστοι. Μέχρι και ο Κασσελάκης έχει μπει στο πετσί του ρόλου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν άφθαστος στους θεατρινισμούς.

Στο παλμαρέ του Στέφανου Κασσελάκη ως μία από τις κορυφαίες ερμηνείες του ήταν η «τυχαία» επίσκεψη στην οικία της θείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στη Θεσσαλία, όπου φτυάριζε στα κουτουρού τη λασπωμένη αυλή της.

Αλλά τον Τσίπρα δεν ξέρω αν θα προλάβει να τον ξεπεράσει. Στο Μάτι υποδυόταν τον «ανήξερο», στο δημοψήφισμα ενώ είχε δρομολογήσει τη συμφωνία με τους δανειστές και την ψήφιση νέου μνημονίου παρίστανε τον θιασώτη τού «Όχι», πήγαινε στα διόδια και εμφανιζόταν ως ηγέτης του κινήματος «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» και μετά όσοι τον άκουσαν έτρεχαν στα δικαστήρια να πληρώσουν τη λυπητερή, ισχυριζόταν ότι δεν θα πληρώσει ούτε τον ΕΝΦΙΑ και μετά δήλωνε πως σας την έφερα «γιατί εγώ μένω σε ενοίκιο», πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και έκανε εγκαίνια του μετρό σε μουσαμάδες, στην τραγωδία των Τεμπών, συνοδευόμενος από συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αυτοψία σε άλλο κτίριο, στα Χανιά συναντούσε εξοργισμένο έμπορο, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, και στη Θεσσαλονίκη αγανακτισμένη «μαθήτρια» από τα ΕΠΑΛ, που συμμετείχε ενεργά στην τοπική προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Θα... θυμηθεί τον Μπελέρη;

Με εκπροσώπους της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, στο γραφείο του, στην πλατεία Κουμουνδούρου, συναντάται σήμερα το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης. Θα έχει ενδιαφέρον στο πλαίσιο αυτή της συνάντησης εάν θα κάνει και κάποια αναφορά στις δικαστικές περιπέτειες του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη. Το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί στην Τρίπολη, καθώς θα τιμήσει «απροειδοποίητα» με την παρουσία του την εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Να ψάξουν τις διαρροές

Υπάρχει «βαθύ λαρύγγι» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που διακινεί προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις «εμπιστευτικές επιστολές» που στέλνουν βουλευτές του κόμματος προς τον πρόεδρο, Σ. Φάμελλο, και τη γραμματέα, Θ. Τζάκρη; Το συγκεκριμένο ερώτημα προκύπτει αναπόφευκτα από τη βουλευτή του κόμματος Ε. Ακρίτα, η οποία σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση της επιστολής της συναδέλφου της Ν. Κασιμάτη, στην οποία ανέφερε πως δεν επιτρέπει να «μπαίνει αυθαίρετα η υπογραφή της σε προτάσεις νόμου», σημείωσε: «Μετά το δικό μου email για τις Σπέτσες, τώρα διέρρευσε και email της συναδέλφου Νίνας Κασιμάτη, που επίσης απευθυνόταν μόνο στα κομματικά όργανα. Κι όμως βρέθηκε κι αυτό είδηση σε όλα τα σάιτ». Όλως τυχαίως. Ψαχτείτε.

Το πονηρό «αφήγημα»!

Στο ΠΑΣΟΚ τις προσβλητικές εικασίες του Στέφανου Κασσελάκη πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι «εκβιαζόμενος» δεν τις αντιμετωπίζουν ως ένα ευκαιριακό-επικοινωνιακό κόλπο της Κουμουνδούρου στο πλαίσιο της όξυνσης των σχέσεων των δυο κομμάτων με ορίζοντα τις ευρωεκλογές. Οι πιο «ψαγμένοι» στο επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη υποψιάζονται άλλα πράγματα, που μπορεί να λάβουν τη μορφή προεκλογικής προβοκάτσιας σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ώστε το «πονηρό αφήγημα» του Κασσελάκη να φανεί στο τέλος ως επιβεβαιωτικό επακόλουθο των ισχυρισμών του.

Η gay ατζέντα των κομμάτων και τα γαλάζια στράτα στρατούλα...

Το περίφημο «μασάζ» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών αρχίζει να παίρνει κωμικές διαστάσεις σε επίπεδο επικοινωνιακής κάλυψης. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και γενικότερα όσοι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο, δεν είναι μωρά για να τα μαθαίνουμε να περπατάνε λέγοντάς τους «στράτα, στρατούλα», μήτε «γκούχου γκούχου» για να εξοικειωθούν με το ρέψιμο. Και στην τελική για το συγκεκριμένο ζήτημα μεγαλύτερο σαματά κάνουν τα κόμματα παρά οι ενδιαφερόμενοι που διεκδικούν ίσα δικαιώματα. Το όλο θέμα προβάλλεται θορυβωδώς περισσότερο από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που ζει με φοβικές ψευδαισθήσεις πολλές φορές για να φανεί αρεστό σε συγκεκριμένα ακροατήρια, παρά από τους ανθρώπους που αναζητούν λύση στο πρόβλημά τους. Παρακολουθώντας κανείς τις διαστάσεις που έχει πάρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είναι λες και έχει βγει στο Σύνταγμα η μισή Ελλάδα για να ασκήσει προς όλες τις κατευθύνσεις πιέσεις επάνω σε αυτό το ζήτημα και τα κόμματα τρέχουν πανικόβλητα να το αντιμετωπίσουν. Ε, δεν είναι έτσι. Πώς να το κάνουμε. Υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα όπως η ακρίβεια.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»