Στην «αριστερή πολυκατοικία» παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάµεσα στο ΚΚΕ και το κόµµα της Νέας Αριστεράς, µε αιχµή το νοµοσχέδιο για τα οµόφυλα ζευγάρια.

Το γεγονός πως ο Περισσός, διά του γενικού γραµµατέα της Κ.Ε. του κόµµατος, ∆ηµήτρη Κουτσούµπα, διαφώνησε ευθέως µε την επίµαχη νοµοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, είχε αποτέλεσµα η στάση του αυτή να σχολιαστεί µε ιδιαίτερα αιχµηρό τρόπο από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, ο οποίος τον παροµοίασε µε συντηρητικό µητροπολίτη. «Θα µπορούσε να φανταστεί κανείς στη θέση του τον κύριο Σαµαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη.

Ο γενικός γραµµατέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι ‘‘ο γάµος οµοφύλων σηµαίνει από χέρι κατάργηση µητρότητας και πατρότητας’’. Το Κοµµουνιστικό Κόµµα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας, καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωµα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νοµική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία», ανέφερε ο Κ. Καρπόζηλος.

Προφανώς και η επίθεση αυτή στο ΚΚΕ δεν είναι διόλου άσχετη µε τη µάχη των ευρωεκλογών. Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να καταδείξει πως οι υποτιθέµενοι όµοροι χώροι διακατέχονται από «δεξιόστροφες» αντιλήψεις. Ο µεν ∆. Κουτσούµπας εµφανίζεται ως «ιεράρχης», ο δε Στέφανος Κασσελάκης ως παρ’ ολίγον υπουργός του Μητσοτάκη.


Ο Φάµελλος «διερµηνέας»

Τον «διερµηνέα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, προκειµένου να προλάβει ενδεχόµενες παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις σχετικά µε την πρότασή του για εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο γραφείο του στην Κουµουνδούρου µε εκπροσώπους συλλογικοτήτων και κοινοτήτων της αλβανικής διασποράς στην Ελλάδα, ανέλαβε να κάνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάµελλος.

«Οσον αφορά το αίτηµα των εκπροσώπων της αλβανικής κοινότητας, να ξεκαθαρίσω ότι δεν µιλάµε στην Ελλάδα για τα αλβανικά ως γλώσσα µειονότητας, αλλά για την κοινότητα των οικονοµικών µεταναστών. Και η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα, δεν εµπεριέχει καµία αναγνώριση µειονότητας και δικαιωµάτων εθνικής µειονότητας, αλλά αφορά δικαιώµατα πολιτιστικά, µορφωτικά και ισοτιµίας των πολιτών», σηµείωσε χαρακτηριστικά. Εµµέσως πλην σαφώς ο Σωκράτης Φάµελλος συν τοις άλλοις διόρθωσε και τις όποιες ασάφειες ενδεχοµένως να υπήρξαν στα δελτία Τύπου που έβγαλε η Κουµουνδούρου, σχετικά µε το επίµαχο ζήτηµα...


Ανθοκοµική έκθεση

Προ ηµερών ο τοµεάρχης Οικονοµικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, επιχειρούσε µε κωµικά επιχειρήµατα να εµφανίσει το ΠΑΣΟΚ ως βολική αντιπολίτευση του Κ. Μητσοτάκη, ενώ όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί στην Ελλάδα πως ο µεγαλύτερος χορηγός της Νέας ∆ηµοκρατίας ήταν και συνεχίζει να είναι το κόµµα που ο ίδιος εκπροσωπεί - παλαιότερα µε τον Α. Τσίπρα και σήµερα µε τον Στ. Κασσελάκη.

Συγκεκριµένα, ανέφερε: «Το µείζον για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι έχει καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να φιλοτεχνήσει µια εικόνα για το ΠΑΣΟΚ ενός κήπου στον οποίο δύναται να κόβει µερικά λουλουδάκια όταν στριµώχνεται και να τα παίρνει µες στον οίκο του. Παίρνει ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Φλωρίδη, τον κάνει υπουργό. Μια γενική γραµµατέα... Η εικόνα αυτή του ΠΑΣΟΚ είναι που το καθιστά µη δυνάµενο να συγκροτηθεί ως δύναµη ανταγωνιστική στη Ν.∆.». Βέβαια, εάν ο Κ. Μητσοτάκης πήρε µερικά λουλούδια από το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε ολόκληρη ανθοκοµική έκθεση, που θα τη ζήλευε και ο ∆ήµος Κηφισιάς µε τόσους που µάζεψε όχι µόνο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από τους ΑΝ.ΕΛ., τη Ν.∆., βουλευτές του Λεβέντη και πάει λέγοντας.


Καρανίκας κατά λαϊκιστών

Κανέναν δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί ο Νίκος Καρανίκας, όταν βγαίνει µπροστά για να υπερασπιστεί τις επιλογές του Στ. Κασσελάκη. Ούτε και αυτούς οι οποίοι, για να δικαιολογήσουν τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, επιδόθηκαν σε δηλώσεις, µε υπόβαθρο «αµυντικού λαϊκισµού», ζητώντας αντίστοιχες συναντήσεις να γίνουν και σε περιοχές που έχουν πληγεί από θεοµηνίες.

«Αυτό σηµαίνει ότι δεν είναι βιώσιµη η πρόταση εντυπωσιασµού των συντρόφων για ανάλογες συσκέψεις εργασιών σε χωριά κατεστραµµένα από τις θεοµηνίες, που είναι αδύνατον να προσφέρουν το περιβάλλον εργασίας που απαιτείται. Κακώς ξεστοµίστηκαν τέτοιοι τυχοδιωκτισµοί από στελέχη µας, που προτρέπουν σε δηµοσιότητες και φανφάρες µε πρόσχηµα την καταστροφή των χωριών και όχι την ανάγκη για συλλογική εργασία», ανέφερε, εξηγώντας: «Καλοί µου άνθρωποι, ο πρόεδρος σας καλεί για να κάνετε αυτό που κάνει κάθε µεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισµός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιγξη και ώσµωση σχέσεων και ιδεών και γι’ αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα, όπως έχετε συνηθίσει, αλλά για εργασία µε ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον».


Παράγινε το κακό

Το κακό µε την εκτόξευση των τιµών στην ενοικίαση ακινήτων έχει παραγίνει και οι κυβερνώντες θα πρέπει κάποια στιγµή να δουν το πρόβληµα κατάµατα και να το αντιµετωπίσουν. Το δικαίωµα στη στέγη πρέπει να λογίζεται ως κοινωνικό αγαθό. Είναι εξωφρενικό στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, για ένα ισόγειο διαµέρισµα 50 τ.µ. το ενοίκιο να ανέρχεται στα 780 ευρώ. Εάν κάποιος µένει µόνος του στην Αθήνα και έχει µισθό 800 ευρώ, πού θα βρει σπίτι να νοικιάσει; Θα προτιµήσει να κοιµάται στα παγκάκια ή σε κάνα πάρκο και να κάνει µπάνιο σε δηµόσια λουτρά, τα οποία δεν ξέρω και αν υπάρχουν!

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής