Μόλις 76 από τους 158 «γαλάζιους» βουλευτές έδωσαν το «παρών» στην ομιλία του αρχηγού τους και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στηρίζουν, όπως φαίνεται, με την παρουσία τους το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

*Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Προστατεύουμε τα δικαιώματα των παιδιών και αποδίδουμε δικαιοσύνη

Απουσιάζουν όσοι θα απέχουν και όσοι καταψηφίζουν, πλην κάποιων, όπως ο Μίλτος Χρυσομάλλης, που κάθισε στα πολύ πίσω ορεινά έδρανα, δίπλα στην Κατερίνα Μονογυιού, αλλά και ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η ελάχιστη πλειοψηφία που απαιτείται για να περάσει το νομοσχέδιο είναι η βάση των 75 βουλευτών. Φυσικά το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκονται στα υπουργικά έδρανα οι υπουργοί Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκη Κεραμέως, Ειρήνη Αγαπηδάκη, Χάρης Θεοχάρης, Σοφία Ζαχαράκη, Δημήτρης Παπαστεργίου, Δημήτρης Καιρίδης, Γιάννης Μπρατάκος και ο γ.γ. Θανάσης Κοντογεώργης.


Ποιοι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

Συνολικά 19 βουλευτές, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να πάνε μέχρι τέλους καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο. Πρόκειται για τον Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, τον Κώστα Καραγκούνη, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, την Άννα Καραμανλή, τον Κώστα Γκιουλέκα, τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, τη Φωτεινή Αραμπατζή, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Θανάση Δαβάκη, τον Μάριο Σαλμά, τον Θεόδωρο Καράογλου, τον Βασίλη Γιόγιακα, τον Γιώργο Καρασμάνη, τον Θεόφιλο Λεονταρίδη, τον Φώντα Μπαραλιάκο, τον Γιάννη Πασχαλίδη και τον Στέφανο Γκίκα.

Τη λύση της αποχής έχουν διαλέξει ο Νότης Μηταράκης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Θανάσης Μπούρας, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Άγγελος Συρίγος, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Χρήστος Κέλλας, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Μάνος Κόνσολας, ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Μιχάλης Λιβανός, ο Μάρκος Καφούρος, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Γιάννης Καλλιάνος, ο Διονύσης Ακτύπης, ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Καββαδάς και ο Γιάννης Γιάτσιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνται μεταξύ αποχής και υπερψήφισης ο Λάκης Βασιλειάδης, ο Νίκος Βλαχάκος, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Θανάσης Λιούτας.