Μήπως ο Παύλος Πολάκης διαπίστωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη "άλλο κόμμα";
Σχολιασμός της τοποθέτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Ένα σχόλιο για την πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην "Αυγή"
Μόνον σε ένα κομμουνιστικό κόμμα του παρελθόντος θα ίσχυε η αποστροφή του λόγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με την οποία τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος καθορίζει το καταστατικό και όχι η προσωπική γνώμη του προέδρου του.
Είναι προφανές ότι στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, όπως το επεσήμανε πρόσφατα ακόμη και ο ίδιος ο κεντρικός αρθρογράφος της «Αυγής», Θανάσης Καρτερός, η προσωπική γνώμη του Στέφανου Κασσελάκη υπερτερεί πολλές φορές έναντι των απόψεων των υπολοίπων κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υπερτερεί ακόμη και έναντι των προβλέψεων του καταστατικού του κόμματος.
Το αξιοσημείωτο με την αποστροφή του λόγου του Παύλου Πολάκη στην «Αυγή» είναι το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε ως απευκταίο εκείνο το οποίο έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος, όμως, δεν αντελήφθη ότι διατύπωσε μία πραγματική διαπίστωση και όχι μία προειδοποίηση…
Για την Ιστορία, ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε ως εξής σχετικά στην «Αυγή»:
«Τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν τον καθορίζει η γνώμη μου, όπως δεν τον καθορίζει ούτε η γνώμη του ίδιου του προέδρου, του σημερινού ή και κάθε προηγούμενου. Όλοι μας ανεξαιρέτως δεσμευόμαστε από το καταστατικό του κόμματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων. Σύμφωνα με το καταστατικό μας, άλλωστε, o ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, με καταβολές που πηγάζουν από τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου και το ΕΑΜ, και το οποίο αποτελεί στην Ελλάδα τον στρατηγικό αντίπαλο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζει την κοινωνική και πολιτική συμμαχία των εργαζομένων, της αγροτιάς, της νεολαίας, των μικρομεσαίων, από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό Κέντρο. Μπορούμε να συζητάμε, ακόμα και να διαφωνούμε, για τη στάση μας στα επιμέρους πολιτικά ζητήματα, σε ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας, στρατηγικής, ύφους, επικοινωνιακής πολιτικής κ.λπ., αλλά η ιδεολογική μας ταυτότητα δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στην κουβέντα. Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα».