Το τζάκι του Κασσελάκη

Τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης, και ειδικά η τηλεόραση, είναι όπως η φωτιά που καίει στο τζάκι. Άµα καθίσεις µακριά, θα κρυώνεις, αλλά αν «χωθείς» στο παραγώνι, κινδυνεύεις να τσουρουφλιστείς. Μέχρι τώρα όλο το πανελλήνιο έχει αντιληφθεί πως, αν κάποιο πολιτικό πρόσωπο απολαµβάνει σκανδαλώδη προβολή, αυτό δεν είναι άλλο απ’ τον σηµερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ζει τον µύθο της δηµοσιότητας στην Ελλάδα µε όρους lifestyle, καθώς όλες οι εκποµπές επικεντρώνονται στην προσωπική του ζωή, και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε, και ο ίδιος αυτό πουλάει. Τον εαυτό του µε πικάντικες λεπτοµέρειες που ανάγονται στη σφαίρα της οικογενειακής κλειδαρότρυπας. Και ενώ τον έχουν αναλάβει εργολαβικά και τον σπρώχνουν όλες οι ψυχαγωγικές εκποµπές και κάτι ξελιγωµένοι µε την πάρτη του παρουσιαστές και παρουσιάστριες, εν τούτοις ο ίδιος µέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εµπιστοσύνη της κοινής γνώµης ως συγκροτηµένη και σεβαστή πολιτική οντότητα, που να εµπνέει σιγουριά και ασφάλεια. Επειδή στην Ελλάδα µπορεί να γίνει διάσηµος για πλάκα ο οποιοσδήποτε, αυτό δεν σηµαίνει πως ο κόσµος τον υπολήπτεται για να του αναθέσει και την τύχη της ζωής του και της χώρας, δίνοντάς του ψήφο εµπιστοσύνης στις εκλογές. Και αυτό πρέπει να το προσέξει ο κ. Κασσελάκης, διότι όσο τα ΜΜΕ τον «ξεζουµίζουν» επικοινωνιακά µε το να προβάλλουν ιστορίες µε τον σύντροφό του, τον πατέρα του, τη µητέρα του, τον πνευµατικό του, τον νονό του, τη γιαγιά του, και πάει λέγοντας, στο τέλος θα κουράσει το συγκεκριµένο µοτίβο.

Χυδαία σπέκουλα το «νέο ήθος»

Εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας διαπράττουν στην κυριολεξία εγκλήματα, σκοτώνοντας παιδιά με δόλο, τότε οφείλει να εμφανιστεί ενώπιον του ελληνικού λαού και να δώσει στοιχεία με διευθύνσεις και ονόματα και στη συνέχεια τις καταγγελίες του αυτές να τις προσκομίσει στην ελληνική Δικαιοσύνη, για να πράξει τα δέοντα. Το να κάνει όμως χυδαία σπέκουλα επάνω σε ευαίσθητες υποθέσεις, δίνοντας ρεσιτάλ λαϊκισμού, για να φανεί ο ίδιος διαφορετικός και αρεστός στις περιοδείες του, δεν είναι κάτι που τον τιμά, και κυρίως δεν πείθει τους λογικούς και κανονικούς ανθρώπους. Όσο και αν παριστάνει τον πονηρό «Καλοχαιρέτα» πολιτευτή, πουλώντας τάξη και ηθική, όπως ο Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία και ο Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική, για κακή του τύχη ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να ξεχωρίζει τους ψεύτες απ’ τους αληθινούς και τους απατεώνες απ’ τους αξιόπιστους.

Σε νομούς της Κρήτης θα περιοδεύσει τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Από σήμερα θα βρίσκεται στα Χανιά.

Το μελό του ΣΥΡΙΖΑ

Από τη «Μάρθα Κλάψα» του ελληνικού κινηματογράφου στη «Μάνα Κλάψα» του επικοινωνιακού θεάτρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον η Μάρθα Βούρτση, που είχε ταυτιστεί με τον ρόλο της πονεμένης γυναίκας, έχοντας συμπρωταγωνιστή στα βάσανά της τον μικρό Βασιλάκη Καΐλα, που φώναζε στις ταινίες «μανούλα μου, εγώ θα σε σώσω», κινδυνεύει να απολέσει τον τίτλο της «βασίλισσας» του ελληνικού μελοδράματος από τη μητέρα Κασσελάκη, Λία. Το ίδιο και ο Βασίλης Καΐλας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όποιος είδε την εκπομπή της Άννας Δρούζα, με τον Στ. Κασσελάκη και τη μητέρα του, αισθανόταν πως μπροστά τους ωχριά το δίδυμο Βούρτση - Καΐλας. Ιδού ο διάλογος:

Α. ΔΡΟΥΖΑ: Ποιος είναι ο τρυφερός τρόπος που σου μιλάει; Θυμάσαι μια φράση τρυφερότητας που απευθύνεται σε εσένα, στη μαμά του;

Λ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ: Ναι, θυμάμαι όταν αφήσαμε -αυτό τώρα μου ήρθε στο μυαλό- τον μεγάλο γιο να κάνει τις σπουδές του στο MIT, εγώ μέσα στο αεροπλάνο που τον είχα δίπλα μου έκλαιγα και μου λέει: «Μανούλα μου, μη στενοχωριέσαι, έχεις εμένα, εγώ θα σου σταθώ, η χρυσή σου παρηγοριά». Αυτό το θυμάμαι σαν σήμερα.

Στο Φανάρι ο Χάρης Δούκας

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι επισκέφτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, όπου έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «O πολύτιμος ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενός ιστορικού θεσμού που χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους λαούς, είναι αδιαμφισβήτητος. Οι πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει εσείς προσωπικά για τον διαθρησκευτικό διάλογο, την προώθηση της ειρήνης και τη συνομιλία των πολιτισμών αποκτούν ιδιαίτερη αξία, ειδικά σήμερα, όπου η γειτονιά μας δοκιμάζεται από δύο εμπόλεμες συρράξεις», ανέφερε ο δήμαρχος της Αθήνας, απευθυνόμενος στον Βαρθολομαίο. Με τη σειρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Δούκα για την τιμητική εμπιστοσύνη των Αθηναίων στο πρόσωπό του και του ευχήθηκε εγκαρδίως κάθε επιτυχία στο έργο του.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή