«Καλώς γίνεται η συνάντηση»

Με παρέµβασή του την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθµό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και τη συνάδελφο Νίκη Λυµπεράκη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος
της κυβέρνησης του Αντώνη Σαµαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπερασπίστηκε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αγκυρα και τη συνάντησή του µε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Καλώς γίνεται η συνάντηση. ∆ιαφωνώ απολύτως µε την άποψη ότι θα έπρεπε να αναβληθεί η συνάντηση για να περάσουµε σε µια νέα φάση έντασης, επειδή η Μονή της Χώρας έγινε τζαµί όπως είχε γίνει και η Αγία Σοφία πριν από δύο χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για ένα τέτοιο θέµα δεν µπορούµε να προκαλέσουµε µια ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διότι πρέπει να έχουµε τους διαύλους του διαλόγου και της επικοινωνίας ανοιχτούς».

Πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη δεν πρέπει να χάρηκαν και τόσο πολύ µε τη συγκεκριµένη τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου. Η αλήθεια είναι πως και ο Βενιζέλος δεν νοιάζεται πλέον για το τι «θα πει ο κόσµος» του ΠΑΣΟΚ µήτε και για τις αντιδράσεις που µπορεί να εκδηλώνονται στο κόµµα που κάποτε ήταν πρόεδρος.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Άλλα λόγια να αγαπιόµαστε ήταν η απάντηση που έδωσε η Κουµουνδούρου στη Νέα ∆ηµοκρατία, επειδή ανέδειξε τη χυδαία αναφορά του Στ. Κασσελάκη, κατά τη διάρκεια συνοµιλίας του µε υγειονοµικούς στην Πρέβεζα, πως θα «ξεσκίσει» όσους επιχειρήσουν να τους «πουν κάτι» σε περίπτωση που κάνουν καταγγελίες για τη λειτουργία του ΕΣΥ.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους εργαζόµενους που η Νέα ∆ηµοκρατία προσπαθεί να φιµώσει. Θα βρίσκεται δίπλα σε όσους φοβούνται να µιλήσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώµατά τους, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης φυσικά και θα γίνει ασπίδα για όλους τους δηµόσιους υπαλλήλους, που απειλούνται µε διάφορους τρόπους, προκειµένου να µη χαλάσουν την καλοπληρωµένη, ψεύτικη εικόνα της αδίστακτης κυβέρνησης Μητσοτάκη», ήταν η απάντηση της Κουµουνδούρου.

Εν τω µεταξύ, µόνοι τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ επινοούν ιστορίες για αγρίους, βάζοντας τον Στ. Κασσελάκη να τις µετατρέπει σε υπαρκτά γεγονότα και στη συνέχεια να τα σχολιάζει µε αυθαίρετο τρόπο.

«Ποιος είναι γατάκι;»

«Ποιος είναι γατάκι, Κυριάκο Μητσοτάκη;» ρωτάει τον πρωθυπουργό ο γνωστός αθλητικογράφος Παντελής Περιβολάρης και υποψήφιος ευρωβουλευτής µε το κόµµα ∆ηµοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. Με βίντεο που ανέβασε στο TikTok απάντησε στον πρωθυπουργό πως και αυτός είχε κάνει την ίδια ακριβώς πρόβλεψη και µάλιστα µε µεγαλύτερη σιγουριά για την πρόκριση τόσο του Ολυµπιακού όσο και του Παναθηναϊκού στο Final 4 του µπάσκετ στο Bερολίνο.

«Μας είπε γατάκια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όµως εγώ από την 1η Μαΐου, µιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, είχα κάνει την ίδια πρόβλεψη», ανέφερε στο σχετικό βίντεο ο Παντελής, παραθέτοντας και το σχετικό ηχητικό απόσπασµα από τη συνέντευξή του. Και µετά απευθυνόµενος στον Κ. Μητσοτάκη σχολιάζει: «Ποιος είναι γατάκι;». Πάντως, ο Κ. Μητσοτάκης ήθελε να δώσει απάντηση σε όσους έχουν αµοληθεί στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθούν µε κάθε τρόπο να τον εµφανίσουν ως γρουσούζη και καντέµη.

Ανεβάζουν τον εκλογικό πήχυ στον Περισσό

Στον Περισσό ανεβάζουν ψηλά τον πήχυ για τις ευρωεκλογές, καθώς δεν «βολεύονται» µε το σενάριο της εκλογικής στασιµότητας. Τι σηµαίνει αυτό; Πώς «στοχεύουν» τουλάχιστον στην τρίτη θέση. Κεντρικός πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια είναι ο γενικός γραµµατέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ∆ηµήτρης Κουτσούµπας, ο οποίος µετά την ολοκλήρωση των περιοδειών του σε ΗΠΑ και Γερµανία τις επόµενες ηµέρες θα επικεντρωθεί σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Το βράδυ της Κυριακής θα παρευρίσκετο και θα έκανε δηλώσεις στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στο Σύνταγµα (Φιλελλήνων και Ερµού).

Την Τρίτη 14 Μαΐου, στις 19.30, θα παρευρεθεί και θα µιλήσει σε σύσκεψη µαζικών φορέων της Β' Πειραιά, στο ∆ηµοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη». Την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 13.00, θα µιλήσει σε συγκέντρωση για τη νεολαία στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Το απόγευµα, στις 19.30, θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στην Καλογρέζα, στη Νέα Ιωνία.

Την Πέµπτη 16 Μαΐου και την Παρασκευή 17 Μαΐου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη ηµέρα θα µιλήσει στις 20.00 σε συγκέντρωση στον Εύοσµο, στην πλατεία Ευόσµου, και τη δεύτερη, στις 19.30, θα µιλήσει σε συγκέντρωση στην Τούµπα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούµπας. Το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 20.00, θα µιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Οργώνει την Ελλάδα


Οδοιπορικό σε αγροτικές περιοχές της χώρας έχει ξεκινήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Λευτέρης Αυγενάκης, µε αντικείµενο την ενηµέρωση των παραγωγών για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και τις αλλαγές που έχει προτείνει η χώρα µας, εν όψει αναθεώρησης της ΚΑΠ. Μέχρι τις ευρωεκλογές σκοπεύει να «οργώσει» όλη την Ελλάδα.

Την Τετάρτη επισκέφθηκε τις Σέρρες, την Πέµπτη µίλησε σε συγκέντρωση αγροτών στη Βέροια και την Παρασκευή περιόδευσε στον Νοµό Πέλλας. Εκεί επισκέφθηκε παραγωγικές και µεταποιητικές µονάδες και µίλησε σε αγρότες στη Σκύδρα. Το Σάββατο επισκέφθηκε την Πάτρα, όπου έδωσε και συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ. Από αύριο ξεκινά περιοδεία σε Καβάλα και Κοµοτηνή.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή της Κυριακής, 12/5/2024