Τα «δίχτυα» του ΣΥΡΙΖΑ στο κράτος

Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο ατσούµπαλο γιουρούσι που έκανε στον κρατικό µηχανισµό κατά την περίοδο της πενταετούς διακυβέρνησής του, µε τους ΑΝΕΛ του Π. Καµµένου, δεν κατάφερε να δικτυωθεί κοµµατικά σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους. Από τα Σώµατα Ασφαλείας, τις Ένοπλες ∆υνάµεις και τη ∆ικαιοσύνη µέχρι τα υπουργεία και τις ανεξάρτητες Αρχές «στρατολόγησε» κόσµο και κοσµάκη και ας έλεγαν πως πήραν την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία. Αντίστοιχη καθεστωτική κυριαρχία εξασφάλισε και στον χώρο των µέσων µαζικής ενηµέρωσης, ασχέτως αν τα πρόσωπα που ανέλαβαν να προπαγανδίσουν το µήνυµά τους ήταν παντελώς αναξιόπιστα και ανυπόληπτα και δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήµατα ως επαγγελµατίες της ενηµέρωσης.

Και στα διεθνή ΜΜΕ εξασφάλισε άκρες η Κουµουνδούρου, µε κάτι «γραµµιτζήδες» ανταποκριτές που προεξοφλούσαν πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γιατί τάχα µου η Κοµισιόν θέλει συγκυβέρνηση στην Ελλάδα για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ταµείου Ανάκαµψης. Για να µη θυµηθούµε τη σπέκουλα που έγινε µε τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο. Προς επίρρωση όλων των παραπάνω έχει σηµασία να αναφέρουµε και άλλα γεγονότα, που στήθηκαν µε επιδέξιο τρόπο από «στρατολογηµένους» κρατικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης της προβοκατόρικης αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάµεσα στα πιο σοβαρά αυτό µε αξιωµατικούς των Ενόπλων ∆υνάµεων που διοχέτευαν πληροφορίες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Στα πιο φρέσκα; Μένει να δούµε πώς και από ποιους στήθηκε η ιστορία µε τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών. Θα επανέλθουµε…

Σιωπή από τους «δικαιωματιστές»

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στη σύλληψη κανενός ανήλικου παιδιού, από αυτά που κατά καιρούς στρατολογούν οι 35χρονοι καθοδηγητές της Αριστεράς των Εξαρχείων ή των βορείων προαστίων, επειδή υιοθέτησε το αισχρό σύνθημα «Μητσοτάκη, γα@@@σαι». Δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο στο κέντρο της Αθήνας. Οι «δικαιωματιστές» της Κουμουνδούρου θα είχαν οργανώσει συγκεντρώσεις έξω από αστυνομικά τμήματα, οι καλλιτέχνες σύντροφοι θα έκαναν συναυλίες με μουσικοσπαρακτικά άσματα και άλλα «αντιστασιακά» δρώμενα απέναντι στο αυταρχικό κράτος της Δεξιάς. Αυτό που για να προστατεύσει τον Σ. Κασσελάκη στη Μαγνησία πήγε να «μπουζουριάσει» έναν 13χρονο, επειδή χρησιμοποίησε έναν προσβλητικό χαρακτηρισμό εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παιδάκι εντοπίστηκε από τις αστυνομικές Αρχές, αλλά κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήγγειλε τον ζήλο των αστυνομικών με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πράξει τα δέοντα για την τιμωρία του.

Η «Αλήθεια» του Ζαγοράκη

Για πολλούς υποψήφιους ευρωβουλευτές η καλύτερη επικοινωνιακή μέθοδος για να προβάλουν το πρόσωπό τους ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου είναι να έχουν γράψει προηγουμένως ένα βιβλίο, ώστε να «στήνουν» με μεγαλύτερη ευχέρεια εκδηλώσεις με εγκωμιαστικό περιεχόμενο για τους ίδιους. Τη «συνταγή» αυτή ακολουθεί και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο που κυκλοφορεί εντελώς τυχαία αυτή την περίοδο με τίτλο «Αρχηγός. Η δική μου Αλήθεια», το οποίο προλογίζει ο Ότο Ρεχάγκελ. Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται σήμερα το απόγευμα στο «Athens Marriott Hotel» και για αυτό θα μιλήσουν οι Θ. Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Τάκης Φύσσας, Βασίλης Γκαγκάτσης, Φερνάντο Σάντος και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Σταύρος Σουντουλίδης, με συντονιστή τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που έχει αναλάβει να κάνει τα ρεπό της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, θα είχε ενδιαφέρον να δικαιολογήσει την «ομοφοβική» επίθεση που δέχτηκε ο Κασσελάκης από ένα παιδί μόλις 13 ετών, με τον ίδιο τρόπο που αθώωσε τον πρόεδρο για τις δηλώσεις περί υπουργών που σκοτώνουν παιδιά.

Ο μετά Χριστόν προφήτης… Πολάκης

Ας αφήσει τα αποπροσανατολιστικά επικοινωνιακά κόλπα ο Παύλος Πολάκης και ας μας εξηγήσει γιατί, ως υπεύθυνος σε ζητήματα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο της πανδημίας δεν πήρε καμία, μα καμία θεσμική πρωτοβουλία, εντός ή εκτός Βουλής, ώστε, αφού ισχυρίζεται όσα ισχυρίζεται, να προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό για την επικινδυνότητα των εμβολίων, αποκαλύπτοντας με ονόματα και διευθύνσεις με ποιο τρόπο κάποιοι γιατροί μπορεί και να τα έπαιρναν από τις φαρμακοβιομηχανίες, ώστε να προπαγανδίσουν τη χορήγησή τους. Το να παριστάνει τον μετά Χριστόν προφήτη, συγχέοντας τους θανάτους από τον κορωνοϊό με τα εμβόλια και να «αθροίζει» και νεκρούς που δεν τα είχαν κάνει καθόλου, δεν συνιστά δικαίωση. Συνιστά υστερόβουλο αντιπερισπασμό και τακτικισμό της κακιάς ώρας.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή