Το 2015 στον ΣΥΡΙΖΑ χόρευαν υπό τους ήχους του «Bella Ciao» και πανηγύριζαν τη νίκη της πρώτη φορά Αριστεράς. Το 2019 στην Κουμουνδούρου έδωσαν τον αγώνα τους με μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Common People» των Pulp, που αποτελεί έναν πραγματικό ύμνο στην εργατική τάξη και τον κόσμο της σκληρής καθημερινότητας. Αυτά τα χρόνια φαίνεται όμως ότι πέρασαν οριστικά, οι καιροί άλλαξαν και τα ΣΥΡΙΖΑϊκά ήθη επίσης και φτάσαμε στις ημέρες του Στέφανου Κασσελάκη, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει το «παρών» με υψωμένη τη γροθιά στον «Έλβις» του ελλαδίτικου λαϊκού ποπ Κωνσταντίνο Αργυρό.

Σχόλια εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, και πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στην πρεμιέρα νυχτερινού μαγαζιού της παραλιακής, όπου διασκέδασε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ ακούγοντας επιτυχίες του Κωνσταντίνου Αργυρού και της Λένας Ζευγαρά. Η έξοδος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν συνάδει καθόλου με τις παραδοσιακές αρχές της Αριστεράς και τις σχέσεις που διαχρονικά είχε αυτός ο πολιτικός χώρος με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Αν και είναι πάρα πολλοί στην Κουμουνδούρου αυτοί που ενοχλήθηκαν με την παρουσία του κ. Κασσελάκη στις πίστες, επιλέγουν προσώρας να μη μιλήσουν κάνοντας υπομονή έως τις εκλογές. Φαίνεται ωστόσο να τους κάλυψε το καυστικό σχόλιο του δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση. «Όταν έχεις κάνει σημαία σου στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που είναι αριστερό, κατά δήλωση του προέδρου, την αντιμετώπιση της φτωχοποίησης του λαού και την ακρίβεια, είναι καλό να εμφανίζεσαι στα μπουζούκια και να περνάς καλά; Είναι ένα μήνυμα που μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους Έλληνες; Η επίδειξη καπιταλισμού είναι αριστεροφροσύνη;», αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι influencer, είναι πολιτικός αρχηγός».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή