Κυριαρχία της Ν∆ στην τελική ευθεία

Το ισχυρό προβάδισµα της Νέας ∆ηµοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, κατέγραψε η νέα δηµοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» που κυκλοφόρησαν το Σάββατο.

Μπαίνοντας λοιπόν στην τελική ευθεία, φαίνεται πως ανοίγει η ψαλίδα µεταξύ Ν∆ και ΣΥΡΙΖΑ, µε το κυβερνών κόµµα στην εκτίµηση ψήφου µε αναγωγή επί των εγκύρων να συγκεντρώνει το ποσοστό του 33,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί µε 15,6%. Στην τρίτη θέση φαίνεται πως εδραιώνεται το ΠΑΣΟΚ µε 13,2%, ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση καταγράφουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 8,6%. Μάλιστα φαίνεται πως η άνοδος του κόµµατος του Κυριάκου Βελόπουλου ανακόπτεται το τελευταίο διάστηµα. Η ΝΙΚΗ λαµβάνει 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,2%, το ΜέΡΑ25 2,2%, η Νέα Αριστερά 3%, οι ∆ηµοκράτες 2,6% και η Φωνή Λογικής 2,3%. Άλλο κόµµα θα ψηφίσει το 3,8%. Η δηµοσκόπηση της GPO κατέγραψε και τις προτιµήσεις των πολιτών. Πρώτη και µε διαφορά τερµατίζει η Ελίζα Βόζεµπεργκ µε ποσοστό 33,5%, ακολουθεί ο Γιώργος Αυτιάς µε 27,7%, τρίτος έρχεται ο Βαγγέλης Μεϊµαράκης µε 21,8%, τέταρτος ο Φρέντης Μπελέρης µε 17,5%, έπονται οι Στέλιος Κυµπουρόπουλος µε 16,9% και Μανώλης Κεφαλογιάννης µε 15,1% και στη συνέχεια έρχονται ο Πύρρος ∆ήµας µε 14,2%, η Ελεονώρα Μελέτη µε 11,2%, η Μαρία Σπυράκη µε 10,1%, ο ∆ηµήτρης Τσιόδρας µε 9,8%, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος µε 9,5%, η Νόνη ∆ούνια µε 7,7%, ενώ 13ος στην κατάταξη βάσει των προτιµήσεων των ψηφοφόρων έρχεται ο Βασίλης Κοντοζαµάνης µε 6,1%. Πάντως στις δηµοσκοπήσεις που καταγράφουν προτίµηση σε πρόσωπα βλέπουµε πολλές διαφορές στην κατάταξη, όµως στις τελευταίες σφυγµοµετρήσεις πρώτη έχει εδραιωθεί η Ελίζα Βόζεµπεργκ.

Στην Παναγία Σουμελά

Στην Παναγία Σουμελά τίμησε την Ημέρα Μνήμης για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ελλήνων του Πόντου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στη μνημείο.

Η Μελέτη για τους νέους

Δημογραφικό, οικογένεια, ψυχική υγεία και στήριξη των νέων ανθρώπων είναι η ατζέντα της υποψήφιας Ελεονώρας Μελέτη κατά την προεκλογική περίοδο, εφόσον εκλεγεί στην Ευρωβουλή. Άλλωστε έχει ήδη διακριτό στίγμα ως συγγραφέας, με το πρώτο της βιβλίο να αναφέρεται στην ενδυνάμωση των γυναικών, ενώ το δεύτερο μιλάει για την ψυχική ανθεκτικότητα.

Αλήθειες από τη Νόνη Δούνια

Έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Παρακολουθώντας τους λοιπόν (λόγω κυρίως επαγγελματικής διαστροφής), βλέπω τις συνηθισμένες αναρτήσεις και βίντεο με την προεκλογική δραστηριότητά τους. Το τελευταίο διάστημα δεν σας κρύβω ότι έχω ξεχωρίσει ένα προφίλ. Αυτό της υποψήφιας με τη ΝΔ για την Ευρωβουλή Νόνης Δούνια. Τι διαφορετικό μπορεί να κάνει, θα μου πείτε. Μέσα από τις αναρτήσεις της βλέπουμε την αληθινή Νόνη. Την έχουμε δει να τραγουδάει μέσα στο αμάξι και, όπως παρατήρησα, έχει και μεγάλο ρεπερτόριο. Την είδαμε επίσης κατά τη διάρκεια των περιοδειών της να τρώει πίτσα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου έπειτα από μία εξαντλητική μέρα. Δεν δίστασε να μας δείξει τη στιγμή που κάνει το ντεμακιγιάζ της, ενώ σε ένα από τα τελευταία stories της στο Instagram την είδαμε να κοιμάται. Δείχνει λοιπόν τον πραγματικό της εαυτό και δεν φοβάται να τσαλακωθεί. Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε αυτή την επικοινωνιακή πολιτική στα social media της, αλλά επιτέλους είδαμε κάτι διαφορετικό και αληθινό!