Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης σε νέες περιπέτειες

Σε νέες περιπέτειες μαθαίνω ότι μπήκε ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ένα πρόσωπο που έχει απασχολήσει πολύ στο παρελθόν, καθως φέρεται να είναι ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis και ενώ τον Φεβρουάριο του 2023 προφυλακίστηκε για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών (έχει αποφυλακιστεί και αναμένεται η εκδίκαση). Σύμφωνα με τις πηγές μου, στις 16 Μαΐου στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναρτήθηκε ο πλειστηριασμός ενός ακινήτου του και μίας αποθήκης στη Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου 2024. Το ποσό της κατάσχεσης ανέρχεται σε 34.485 ευρώ, ενώ η τιμή της πρώτης προσφοράς για το ακίνητο σε 125.000 ευρώ και για την αποθήκη σε 6.000 ευρώ.

Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης έβγαλε ειδήσεις

Η (χθεσινή) παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, εκτός από τις ανακοινώσεις για το μετρό και τη συνάντηση με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, είχε και μία ακόμα είδηση. Ήταν η πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για έναν νέο ιεράρχη, που εξελέγη μόλις τον περασμένο Οκτώβριο και θεωρείται από πολλούς ως νεωτεριστής και διακρίνεται για τα επικοινωνιακά του χαρίσματα, ενώ ανήκει στα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ο εκάστοτε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έχει ξεχωριστή θέση και λόγο, γι’ αυτό άλλωστε και η Θεσσαλονίκη αποκαλείται «συμβασιλεύουσα» (της Κωνσταντινούπολης). Φαίνεται, λοιπόν, ότι η επαναπροσέγγιση της Εκκλησίας με την κυβέρνηση «πέρασε» και από τη Θεσσαλονίκη και τη συνάντηση Μητσοτάκη - Φιλόθεου, που εντάσσεται στην προσπάθεια να κλείσει το μεγάλο μέτωπο που είχε ανοίξει και στη Βόρεια Ελλάδα με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και μιας και αναφερθήκαμε στον Αρχιεπίσκοπο, να σημειώσουμε ότι την Κυριακή από τη Φθιώτιδα εξέπεμψε άλλο ένα σήμα προσέγγισης με την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η εποχή μας χρειάζεται τη συμπόρευση Εκκλησίας - Πολιτείας».

Οργή Άδωνι για την αναστολή των χειρουργείων στο «Αγία Σοφία»

Μαθαίνω ότι κατηγορηματική είναι η διαβεβαίωση που έδωσε χθες σε στενούς συνεργάτες του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απόφαση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας «Αγία Σοφία» να ανασταλούν από την 1η Ιουνίου όλα τα τακτικά χειρουργεία στο ίδρυμα λόγω «έλλειψης αναισθησιολόγων». «Δεν θα υπάρξει αναστολή», διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και έδωσε εντολή στον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, να εκδώσει από σήμερα το πρωί κιόλας εκείνες τις αποφάσεις με τις οποίες θα ακυρώνονται όλες οι αιτιάσεις των γιατρών του χειρουργικού τομέα του «Αγία Σοφία». «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία», είναι επίσης η θέση την οποία εξέφρασε χθες ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εύσημα για την ηρεμία στον τελικό του ΠΑΟΚ - Άρης

Τα εύσημα ανώτατων αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έλαβαν οι αξιωματικοί της Βορείου Ελλάδος αλλά και τα στελέχη των υπηρεσιών που συμμετείχαν στα μέτρα του κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης. «Αυτή την Αστυνομία θέλουμε»,φέρεται να ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Ομολογουμένως, με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων δεν σημειώθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Όπως μου μετέφεραν, υπήρξαν τρία διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας και εξονυχιστικός έλεγχος όλων όσοι μπήκαν στο γήπεδο, ακόμα και των τεχνικών που έδιναν ζωντανή εικόνα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο πως όταν η Αστυνομία θέλει, δεν… ανοίγει ρουθούνι.

Η αποστολή του Νέζη στους τρεις «αντάρτες» περιφερειάρχες

Μια ιδιαιτέρως κρίσιμη αποστολή για την τελική επίδοση της ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές έχει αναλάβει ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νεζης. Ο άνθρωπος που (ειδικά μετά την έξοδο Μπρατάκου) έχει -ως άριστος γνώστης των κομματικών συσχετισμών- συμβάλει αποφασιστικά στην προεκλογική επαφή του Μαξίμου με το «γαλάζιο» στελεχιακό δυναμικό, μπήκε στη διαδικασία της προσέγγισης με περιφερειάρχες-«αντάρτες» της ΝΔ προκειμένου να συνδράμουν την κυβερνώσα παράταξη ενόψει ευρωεκλογών… Ο λόγος για τις περιπτώσεις των Τοψίδη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αμανατίδη στη Δυτική Μακεδονία και Τρεπεκλή στα Ιόνια Νησιά. Βλέπετε, το… αίμα μπορεί να μη γίνεται νερό, πολλώ δε μάλλον από την ώρα που οι περιφερειάρχες εκ του θεσμικού τους ρόλου πρέπει, για την εύρυθμη άσκηση των καθηκόντων τους, να διατηρούν ανοικτό δίαυλο με το κεντρικό σύστημα, ωστόσο τυχόν προσωπικές πικρίες, αλλά και η όποια επαφή με τους σχηματισμούς στα δεξιά της ΝΔ που στήριξαν τις υποψηφιότητές τους στις αυτοδιοικητικές κάλπες είναι ένας παράγων που χρήζει μεγάλης προσοχής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νεζης, παλιά καραβάνα σε εσωκομματικές ζυμώσεις, θεωρείται το καταλληλότερο πρόσωπο για να βρίσκεται σε επαφή με τους τρεις και το γενικότερο πολιτικό τους περιβάλλον, που όπως και να ’χει εξακολουθούν να ομνύουν στο κομματικό τους παρελθόν…

Άρης VS Κεχαγιά για τη θέση του εκπροσώπου

Με τον φόβο του Άρη Σπηλιωτόπουλου ασκεί τα καθήκοντά της ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η Βούλα Κεχαγιά, καθώς, όπως μου μεταφέρουν οι πηγές μου στην Κουμουνδούρου, στο παρασκήνιο φουντώνουν οι φήμες πως την επομένη των ευρωεκλογών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από απλός σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη με «μπλοκάκι» ή σύμβαση έργου μπορεί να αναβαθμιστεί σε κεντρικό πρωταγωνιστή της Κουμουνδούρου. Δηλαδή, να πάρει πάνω του όλη την επικοινωνιακή εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατοχυρώνοντας θεσμικό ρόλο στα όργανα του κόμματος. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπεράσει το 15% στις ευρωεκλογές ή δεν πιάσει το ποσοστό των εθνικών εκλογών, τότε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα αναλάβει «θεσμική» δράση και δεν θα παριστάνει τον άτυπο-έμμισθο σύμβουλο του Σ. Κασσελάκη.

Παρέμβαση Κυρανάκη για κατάργηση του φόρου συνδρομητικής

Μαθαίνω πως αναμένει στο ακουστικό του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την κατάργηση του φόρου συνδρομητικής ύψους 10% που πληρώνουν σήμερα οι πολίτες. Όπως γνωστοποίησε χθες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, το υπουργείο έχει αποστείλει επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του φόρου της συνδρομητικής, αναμένοντας την απάντησή του. Πρακτικά, με την επιστολή το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναγνωρίζει το αίτημα των παρόχων ως δίκαιο, συμμεριζόμενο τις αιτιάσεις του κλάδου περί αθέμιτου ανταγωνισμού από τις διεθνείς πλατφόρμες streaming, οι οποίες δεν καταβάλλουν κανέναν φόρο. Υπενθυμίζω ότι την κατάργηση του φόρου συνδρομητικής ζητούν επίμονα οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και προειδοποιώντας ακόμα και με δραστικά μέτρα σε περίπτωση που δεν βρουν ευήκοα ώτα στο αίτημά τους. Εν αναμονή του υπουργείου Οικονομικών λοιπόν, το οποίο, πάντως, δεν έχει εντάξει αντίστοιχη πρόβλεψη στον φετινό Προϋπολογισμό.

Αποσύρθηκε φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ άρον-άρον λόγω ΓΑΠ

Ένα φυλλάδιο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χίου του ΠΑΣΟΚ ενόψει ευρωεκλογών έβαλε μπουρλότο στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Χαριλάου Τρικούπη με τον ΓΑΠ. Κι αυτό γιατί, όπως μου είπαν, στις φωτογραφίες παλαιών και νεότερων σοσιαλιστών Ευρωπαίων πρωθυπουργών που κοσμούσαν το φυλλάδιο υπήρχαν αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, αλλά όχι του Γιώργου Παπανδρέου. Μέχρι και ο νυν Ισπανός πρωθυπουργός, Σάντσεζ, ήταν… πρώτη μούρη, αλλά όχι ο Γιώργος. Οι άνθρωποί του όμως το αντιλήφθηκαν, έγινε ο σχετικός χαμός και το φυλλάδιο αποσύρθηκε άρον-άρον. Θα υπάρχει όμως και συνέχεια, μαθαίνω…

Η Νεφέλη θέλει να μπει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι σχεδόν κάθε βουλευτής που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενός κόμματος διερευνά στη συνέχεια την προοπτική να κατέβει στις επόμενες εκλογές με σταυρό και αναζητά την κατάλληλη περιφέρεια. Η Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση και έτσι είδαμε χθες την 33χρονη βουλευτή Επικρατίας της ΝΔ Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, γέννημα-θρέμμα της Θεσσαλονίκης, να ακολουθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κάθε σταθμό της περιοδείας του στην πόλη. Αν θα τα «ζυγίσει» και θα δει ότι «βγαίνει» τελικά η επιλογή αυτή, είναι άλλο θέμα.

Η 12άδα της ΝΔ στην Ευρωβουλή με πρωτιά σε Αυτιά και Βόζεμπεργκ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάταξη ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ, όπως καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου παρατηρείται ενίσχυση στις «κομματικές» υποψηφιότητες όσο αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ, με ενδεικτικό παράδειγμα την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ, που φιγουράρει στην πρώτη θέση, με δεύτερο πλέον τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, όπως έδειξε και η μέτρηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για τον μήνα Απρίλιο ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν πρώτος, ενώ την ενδεκάδα συμπλήρωναν η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πύρρος Δήμας, ο Φρέντης Μπελέρης, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος και η Βούλα Πατουλίδου. Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, πέρα από την αλλαγή στην πρώτη θέση, ανεβασμένες είναι οι μετοχές του Μανώλη Κεφαλογιάννη και της Μαρίας Σπυράκη, όπως και του Θ. Εξαδάκτυλου και της Νόνης Δούνια, που βρίσκονται πλέον στην 12άδα.

Η επανεμφάνιση Μπρατάκου με το βλέμμα στο ΕΒΕΑ

Την επανεμφάνισή του, μετά την απομάκρυνσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει προεκλογικός αγώνας (είχε οριστεί άλλωστε και πρόεδρος της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ) κι έτσι ρίχτηκε στη μάχη που δίνει η «γαλάζια» παράταξη ενόψει των ευρωεκλογών. Βρέθηκε, λοιπόν, μέσα σε τρεις ημέρες σε Πύργο, Κεφαλλονιά, Πρέβεζα και Αγρίνιο, πραγματοποίησε συναντήσεις με τις κομματικές οργανώσεις, ενώ επισκέφθηκε και τα Επιμελητήρια των περιοχών αυτών, αφού ο ίδιος προτίθεται να διεκδικήσει και την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, εκτός από την προεδρία του ΕΒΕΑ. Στο πλευρό του στην περιοδεία του ήταν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΝΔ, Νίκος Παπουτσής, διαχρονικά άνθρωπος εμπιστοσύνης του Γιάννη Μπρατάκου, καθώς και ο γραμματέας παραγωγικών Φορέων και Επιχειρηματικότητας της ΝΔ, Άκης Μπάφας. Όπως παρατήρησα όμως στα social media, κάποιες ημέρες ήταν μαζί του και η σύζυγός του, υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, η οποία ωστόσο ακολούθησε δικό της πρόγραμμα. Επόμενος σταθμός, όπως μαθαίνουμε, θα είναι η Κεντρική Μακεδονία, με στόχο να συσπειρώσει το δεξιό ακροατήριο.

Πικρόχολα σχόλια

Ένας παλιός πολιτικός συνήθιζε να λέει πως οι εχθροί είναι μέσα στο ίδιο σου το κόμμα. Η ρήση αυτή ισχύει στον ύψιστο βαθμό όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο ανταγωνισμός χτυπάει «κόκκινο». Τα θυμήθηκα όλα αυτά ακούγοντας όλα τα πικρόχολα σχόλια που λέγονται από κάποιους ΠΑΣΟΚους για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου. Αυτό που (τους) έχει ενοχλήσει περισσότερο είναι το γεγονός ότι κάνει καμπάνια σχεδόν αποκλειστικά στο όνομα του πατέρα του, του Ανδρέα Παπανδρέου, εμβληματικού προσώπου για κάθε «πράσινο» ψηφοφόρο που σέβεται τον εαυτό του. Με συνεχείς αναφορές στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, με δημοσιοποίηση φωτογραφιών από το οικογενειακό άλμπουμ, με αντίστοιχες εκδηλώσεις για τον Ανδρέα κ.λπ. Όπως είναι φυσικό, όλα αυτά ενεργοποιούν τα συναισθήματα της πλειονότητας των ψηφοφόρων του κόμματος και καθιστούν τον Νίκο υποψήφιο για την πρωτιά. Εξ ου και ο φθόνος…

Μανιάτης και Παπανδρέου πρώτοι στις δημοσκοπήσεις

Και μιας και μιλάμε για τον Νίκο Παπανδρέου, να σας πω ότι, όπως είναι λογικό, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ρωτούν τους δημοσκόπους τι κουκιά μαζεύουν κυρίως αυτοί που έχουν πιθανότητα εκλογής. Ρώτησα λοιπόν αρκετούς από αυτούς και έμαθα τι βρίσκουν μέχρι τώρα στο ΠΑΣΟΚ σε έρευνες που έχουν παραδώσει προς δημοσίευση και σε άλλες που κρατούν ακόμη. Πρώτοι λοιπόν σε δυναμική εμφανίζονται οι Γιάννης Μανιάτης και Νίκος Παπανδρέου. Για την τρίτη έδρα, που με βάση τις μετρήσεις βγάζει το ΠΑΣΟΚ, παλεύουν δύο από κοντά. Αυτοί είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο Φίλιππος Σαχινίδης. Επειδή στηρίζονται από δύο εντελώς διαφορετικούς μηχανισμούς, το ποιος θα επικρατήσει δημιουργεί ενδιαφέρον και για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ…

Έκπληξη για μία παραίτηση

Την παραίτησή του από τα δημοτικά έδρανα αλλά και τη θέση του επικεφαλής της παράταξης «Συν - Πολις Παπάγος - Χολαργός» της ελάσσονος αντιπολίτευσης υπέβαλε ο Δημήτρης Τούτουζας. Ο -επί 18 χρόνια- αιρετός στην ανακοίνωση της παραίτησης ανέφερε ότι «αυτό το μοναδικό ταξίδι έχει για μένα μια στάση εδώ, αφού ήλθε το πλήρωμα του χρόνου». Μάλιστα, η παραίτησή του Δημήτρη Τούτουζα προκάλεσε έκπληξη ακόμά και στον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας πως «είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στον δήμο και η απουσία του από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα είναι εμφανής».

Συναντήσεις στελεχών της Αχτσιόγλου με τους ανθρώπους του Τσίπρα

Πυκνώνουν οι «τυχαίες» συναντήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην πλευρά του Αλέξη Τσίπρα με τους πρώην συντρόφους τους της Νέας Αριστεράς, όπως μου λένε. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, όχι με όλους. Με αυτούς που προέρχονται από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου και οι οποίοι στη διάσπαση του Φεβρουαρίου έφυγαν τελευταίοι από την Κουμουδνούρου. Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει κοινή γλώσσα συνεννόησης και καλές προθέσεις και από τις δύο πλευρές. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει επαναπροσέγγιση -τουλάχιστον- τη συγκεκριμένη στιγμή. Μάλλον και οι δύο πλευρές επιθυμούν να διατηρούν μία καλή σχέση, που κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον. Η πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν καλοβλέπει ωστόσο αυτό το νέο φλερτ και σε κάθε ευκαιρία επιχειρεί να το σαμποτάρει με επιθέσεις εναντίον των πρώην συντρόφων τους.

Γκρίνια για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

«Ασφυξία» έχει προκληθεί στα Μονομελή Αυτόφωρα μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Μαΐου. Πλέον, η πλειονότητα των υποθέσεων που φτάνουν στα δικαστήρια με την αυτόφωρη διαδικασία εκδικάζεται από μονομελή σύνθεση. Αυτό αφορά και τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα το τελευταίο διάστημα. Βέβαια αυτό έχει ως αποτέλεσμα πλέον τα πινάκια του Αυτοφώρου, ειδικά στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο οποίο καταλήγει και ο μεγαλύτερος όγκος των υποθέσεων, να περιλαμβάνουν δεκάδες υποθέσεις, ειδικά μετά το Σαββατοκύριακο. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που ακούς στους διαδρόμους των δικαστηρίων δικηγόρους να λένε πως έχουν αριθμό πινακίου στο Αυτόφωρο για παράδειγμα «90» ή «100».

Σκληραίνει η κόντρα Χατζηδάκη με τους λογιστές

Λάδι στη φωτιά επιμένουν να ρίχνουν οι λογιστές και φοροτέχνες στην κόντρα τους με το δίδυμο Χατζηδάκη - Πιτσιλή για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις. Η μη χρεία υπογραφής για τις περίπου 1.300.000 δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων, που συμπληρώνονται αυτοματοποιημένα φέτος και εφόσον δεν χρήζουν διορθώσεων από λογιστή θα υποβληθούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, συνεπάγεται απώλεια εσόδων 60.000.000-70.000.000 ευρώ για τον κλάδο των φοροτεχνικών. Με τον οποίο κλάδο δεν είναι κι εύκολο να συγκρουστεί κανείς, αν κρίνουμε από την οξεία επίθεση που εξαπέλυσε χθες εναντίον του υπουργού Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών. Η οποία ομοσπονδία, αφού «υπενθύμισε» ότι εκπροσωπεί 50 ενώσεις σε όλη την Ελλάδα, «χρέωσε» στον Χατζηδάκη πολιτικές σκοπιμότητες, του είπε ότι είναι «κυνικός», ότι θέλει να φιμώσει τους λιγοστές και ακόμα-ακόμα ότι είναι απάνθρωπος, ενώ οι ίδιοι «με τους ανθρώπους δεν παίζουνε»… Ειδικά αυτά τα τελευταία τον κατά γενική ομολογία ήρεμο πολιτικό Κωστή Χατζηδάκη τον έχουν κάνει τις τελευταίες ώρες να μοιάζει με μαινόμενο ταύρο.