«Προοδευτικός αχταρµάς» από τον Stefanos

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έπρεπε να παρουσιάζει την εκποµπή του Κ. Χαρδαβέλλα «Όλοι οι καλοί χωράνε». ∆ιότι επάνω στην αγωνία του να µαζέψει ψήφους από παντού ενόψει των ευρωεκλογών, τα ανοίγµατα που κάνει τα έχει για πανηγύρια στης κάλπης τα παιχνίδια. Άλλωστε, όπως έχει πει, η ιδεολογία δεν τρώγεται, συνεπώς χτίζει το άλλοθι για µια τυφλή προσέγγιση των πάντων µε τυχοδιωκτικές κινήσεις και αναφορές. Ο ίδιος φέρνει τον Α. Σπηλιωτόπουλο στο κόµµα, αγκαλιάζει τον Π. Ψωµιάδη στη Θεσσαλονίκη, θαυµάζει την ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας και το έργο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τον συγκινεί η νεολαία του κόµµατος ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη, µνηµονεύει τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και τον Κ. Σηµίτη, όπως έκανε µε τη χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθµό Attica.

Και µέσα σε όλον αυτό τον «αχταρµά», ο ίδιος εµφανίζεται ως εκφραστής του «προοδευτικού Κέντρου», που -αν έχω καταλάβει καλά- είναι η µεταµοντέρνα εκδοχή του µεσαίου χώρου. «Καλώ το προοδευτικό Κέντρο της χώρας να έρθει στο φυσικό του σπίτι. Στον ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν µετά τις ευρωεκλογές θα προχωρήσουµε στο καταστατικό µας συνέδριο, οι δοµές θα ανοίξουν», δήλωσε χθες στο Attika και µάλιστα, για να δώσει «σηµιτικοπροοδευτικό» πρόσηµο στα ανοίγµατά του, άφησε να εννοηθεί ότι θα απευθύνει προσκλητήριο σε πρώην στελέχη και υπουργούς της εκσυγχρονιστικής περιόδου για να στηρίξουν τη δική του προσπάθεια. Προφανώς θα έχει στο µυαλό του κανέναν Χ. Καστανίδη, διότι τη Λ. Κατσέλη την είχε κλείσει ο Α. Τσίπρας.

Βασιλάκης Καΐλας ο Λεοντόκαρδος

Σε κάθε του συνέντευξη, ο Στ. Κασσελάκης… κλαίγεται. Και για να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου χρησιμοποιεί σε διάφορες παραλλαγές την ψυχοπονιάρικη ρήση «γιατί υπάρχει μίσος προς το πρόσωπό μου, δεν έχω πειράξει κανέναν, μόνο να προσφέρω θέλω». Και κάπως έτσι προσπαθεί να μετατρέψει την πολιτική κριτική που ασκείται προς το πρόσωπό του σε μία -τάχα μου- «εχθροπάθεια» προς το άτομό του. Εν τω μεταξύ, φάσκει και αντιφάσκει. Διότι, ενώ στις συνεντεύξεις του υποδύεται -όποτε τον συμφέρει βέβαια- τον «Βασιλάκη Καΐλα» της πολιτικής, στο ΤikΤok ανεβάζει βίντεο όπου το παίζει «λεοντόκαρδος», δηλώνοντας πως δεν τον νοιάζει αν οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον αποκαλούν «μάπα». Αν μη τι άλλο, αυτή η αλλοπρόσαλλη στρατηγική που ακολουθεί παραπέμπει σε πολιτικό θεατρινισμό.

Οι προσφυγές για το μετρό Θεσσαλονίκης

Το μετρό Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Μέσα στο 2025 ολοκληρώνεται και η γραμμή προς την Καλαμαριά, ενώ έχουν μπει οι βάσεις για την επέκτασή του και σε άλλες περιοχές. Όχι μόνο δεν κωλυσιέργησε η κυβέρνηση, αλλά το «έτρεξε με χίλια», τόνισε -αναφερόμενος στη χθεσινή παρουσίαση της μελέτης επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης- ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και την εκπομπή «Θέσεις και απόψεις» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη. Εν τω μεταξύ, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί κωλυσιεργίας, ο Καλαφάτης τόνισε με νόημα πως «το έργο πέρασε δοκιμασίες από προσφυγές που το ταλαιπώρησαν εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως όσον αφορά τον σταθμό της Βενιζέλου». Αλήθεια, ποιο κόμμα στήριζε αυτές τις προσφυγές;

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τους πολιούχους της Φαλάνης, Άγιο Κωνσταντίνο και Αγία Ελένη, συμμετείχε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα του θριάμβου της Εκκλησίας με αφορμή την καθιέρωση του διατάγματος των Μεδιολάνων από τον Μέγα Κωνσταντίνο, με το οποίο έπαυσαν οι διώξεις των χριστιανών.


Νταηλίκια με ημερομηνία λήξης

Σύμφωνα με την πολύπειρη Ντόρα Μπακογιάννη, η νέα ηγεσία των Σκοπίων αργά ή γρήγορα θα βάλει την ουρά στα σκέλια και θα εγκαταλείψει τα αλυτρωτικά νταηλίκια, στα οποία επιδίδεται στην παρούσα συγκυρία για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά», η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει χώρα σήμερα στον κόσμο η οποία να δεχτεί ότι από Βόρεια Μακεδονία θα ξαναγίνουν Μακεδονία. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το δεχτούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ κ.λπ. Όταν αυτοί οι καινούργιοι κύριοι καταλάβουν τι εστί η αντίδρασή τους και ο λαϊκισμός τους εντός της χώρας, θα προσαρμοστούν. Εάν δεν προσαρμοστούν, τότε από εκεί και πέρα η ευρωπαϊκή τους πορεία πάει περίπατο και οι σχέσεις τους με όλες τις υπόλοιπες χώρες επίσης».