Θετικές εξελίξεις διαφαίνονται στον ορίζοντα σε σχέση με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, η δουλειά που κάνει εδώ και καιρό ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποδώσει καρπούς.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έχει ασχοληθεί με το θέμα και ενώ ήταν υπουργός Επικρατείας, έχοντας ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, με τον οποίο έχει οικοδομήσει και σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Ένα έιναι το σίγουρο: ο διευθυντής του Μουσείου συμβάλλει προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης.

Τι αναφέρει το Big Mouth 

– Κάτι μου λέει ότι κατά το αμέσως προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με θετικές εξελίξεις σε σχέση με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Η αθόρυβη δουλειά που κάνει εδώ και καιρό ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, πληροφορούμαι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποδώσει καρπούς. Βλέπετε, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έχει ασχοληθεί με το θέμα και ενώ ήταν υπουργός Επικρατείας, έχοντας ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, με τον οποίο έχει οικοδομήσει και σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που σε τέτοιου είδους θέματα παίζει τον ρόλο της. Πάντως, αν και είναι κάπως γνωστό, να σας πω ότι ο διευθυντής του Μουσείου συμβάλλει προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης.